TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 07 02

Skaudžią nesėkmę Vimbldone patyręs N.Džokovičius Serbijai pranešė liūdną naujieną

Pirmą kartą nuo 2009 metų taip anksti „Didžiojo kirčio“ turnyrą apleidęs geriausias pasaulio tenisininkas Novakas Džokovičius po sensacingo pralaimėjimo Samui Querrey pripažino, jog centriniame korte būtų jautęsis kur kas geriau.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Penktadienį pirmoji pasaulio raketė trečiame Vimbldono etape 6:7 (6:8), 1:6, 6:3, 6:7 (5:7) nusileido S.Querrey. Paskutinį kartą taip anksti „Didžiojo kirčio“ turnyrą N.Džokovičius apleido 2009 metais, kai taip pat trečiame etape „Roland Garros“ čempionate nusileido Philippui Kohlschreiberiui.

„Noriu pasveikinti Samą su pergale. Jis šiandien puikiai padavė, ypač lemiamomis akimirkomis, – svarstė N.Džokovičius. – Nenoriu sumenkinti varžovo, tačiau šiandien aš nepasinaudojau savo galimybėmis ir dėl to nukentėjau. Šiandien nejaučiau kamuoliuko taip, kaip galbūt norėčiau.“

Anot geriausio pasaulio tenisininkui, kuriam tai buvo viso labo ketvirta nesėkmė šiame sezone, šiuo metu jis nėra pačios geriausios fizinės būklės.

„Ne visai, – atsakė N.Džokovičius, paklaustas, ar yra šimtu procentų sveikas. – Tačiau tai ne vieta ir ne laikas kalbėti apie tai. Mano varžovas šiandien žaidė puikiai ir nusipelnė pergalės.“

VIDEO: Novak Djokovic third round press conference

29-erių metų serbo pralaimėjimas taip pat reiškia, jog nutrūko ir jo įspūdinga 30-ies iš eilės laimėtų mačų „Didžiojo kirčio“ turnyruose serija. N.Džokovičių pagal šį rodiklį lenkia tik Rodas Laveris (31) ir Donas Budge’as (37).

Pirmosios pasaulio raketės teigimu, jo nesėkmei įtakos galėjo turėti ir tai, kad jo ir S.Querrey kova vyko ne centriniame korte, kuriame N.Džokovičius žaidžia „devyniasdešimt procentų visų savo dvikovų, o kituose – vos dešimt“.

N.Džokovičiaus pralaimėjimas – ne vienintelė bloga naujiena Serbijai. Iškart po pralaimėjimo geriausias pasaulio tenisininkas paskelbė, jog negalės padėti savo šalies rinktinei Daviso taurės ketvirtfinalyje su Didžiosios Britanijos komanda, kurioje bus ir Andy Murray.

12-a „Didžiojo kirčio“ titulų per savo karjerą iškovojęs N.Džokovičius atskleidė, jog dabar ketina pailsėti ir laiką praleisti su šeima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius