Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 16

Solidus sugrįžimas: po R.Berankio kojomis – ir kadaise į dešimtuką taikęs serbas

Panašu, kad ilgiau nei tris mėnesius trukusi priverstinė pertrauka, per kurią pajėgiausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis (ATP-72) laiką leido gimtinėje, didelės įtakos jo formai nepadarė. Belgrade vykstančio Rytų Europos teniso čempionato („Eastern European Championships“) antrajame mače lietuvis pasiekė dar vieną pergalę – 6:3, 6:3 nugalėjo kadaise į geriausių pasaulio tenisininkų dešimtuko duris beldusį serbą Viktorą Troickį (ATP-184).
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmadienį R.Berankis taip pat pasiekė nesunkią pergalę – 6:3, 6:1 nugalėjo Luką Pavlovičių (ATP-956) iš Prancūzijos.

Karjerą baigusio Serbijos tenisininko Janko Tipsarevičiaus įkurtoje teniso akademijoje vykstančiame turnyre žaidėjai yra suskirstyti į devynias grupes.

E grupėje atsidūrusio R.Berankio dar laukia akistata su serbu Borisu Butulija (ATP-1295).

Mače prieš praeityje 12-oje ATP reitingo vietoje buvusį V.Troickį lietuvis užtruko 1 valandą ir 16 minučių, o didelių sunkumų jam nesukėlė net ir ne pati mėgstamiausia grunto danga.

Kiek daugiau problemų R.Berankiui buvo kilę tik antrajame sete, kai serbas laimėjo jau pirmąjį geimą paduodant lietuviui bei vienu metu pirmavo 2:0, tačiau Lietuvos tenisininkas atsitiesė laimėdamas 6 geimus iš 7 bei iškovojo įtikinamą pergalę.

Į kitą varžybų etapą iš kiekvienos grupės pateks po du tenisininkus. R.Berankis vietą kitame etape gali užsitikrinti jau šiandien, jei tik L.Pavlovičius nugalės B.Butuliją.

Trečiąjį grupės etapo mačą R.Berankis pradės trečiadienį apie 13 val.

Pirmoji Lietuvos raketė teniso mačo buvo nežaidusi ilgiau nei tris mėnesius – paskutinį sykį kovo pradžioje R.Berankis varžėsi „Challenger“ turnyre Meksikoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius