Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 06 07

Spaudos konferencijoje vėl sudalyvavusi A.Sabalenka: „Dabar nepalaikau A.Lukašenkos“

Antroji pasaulio raketė Aryna Sabalenka (WTA-2) sugrįžo į atvirą spaudos konferenciją, kurioje žurnalistai ir vėl nepraleido progos paklausti apie Baltarusijos tenisininkės požiūrį į karą ir savo šalies diktatorių.
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka / „Scanpix“ nuotr.

Baltarusė yra viena didžiausių savo šalies sporto įžymybių, metų pradžioje laimėjusi pirmą „Didžiojo kirčio“ turnyrą savo karjeroje, o dabar esanti labai arti ir pirmosios WTA reitingo pozicijos.

Pastaraisiais metais A.Sabalenka palaikė glaudžius ryšius su savo šalies diktatoriumi Aliaksandru Lukašenka, su kuriuo buvo užfiksuota ir kartu sutinkanti Naujuosius metus (2021).

Šiuo metu 25-erių tenisininkė varžosi „Roland Garros“ teniso pirmenybėse Paryžiuje, kurių ketvirtfinalyje antradienį 6:4, 6:4 nugalėjo Ukrainos atstovę Eliną Svitoliną.

A.Sabalenka, prisidengdama savo psichologine būkle, praleido paskutines dvi atviras spaudos konferencijas ir atsakinėjo tik į specialiai atrinktus klausimus, bet antradienį ir vėl atsisėdo prieš didelį žurnalistų būrį.

Klausimų apie karą jai išvengti nepavyko, bet pirmą kartą baltarusė viešai pasisakė prieš savo šalies diktatorių.

„Tai sunkus klausimas. Aš nepalaikau karo, o tai reiškia, kad dabar nepalaikau ir A.Lukašenkos“, – pabrėžė Sabalenka.

Vėliau tenisininkė tęsė: „Jau daug kartų sakiau – aš esu prieš karą. Nenoriu, kad mano šalis būtų įsipainiojusi į bet kokius konfliktus. Jūs žinote mano poziciją. Nenoriu, kad sportas būtų maišomas su politika. Aš esu tik tenisininkė – 25-erių metų tenisininkė. Jei norėčiau būti politike, manęs čia nebūtų, tačiau aš noriu būti tik teniso žaidėja. Pastaruoju metu pajaučiau, kad mano spaudos konferencijos tapo politiniu TV šou.“

A.Sabalenka „Roland Garros“ pusfinalyje ketvirtadienį žais prieš čekę Karoliną Muchovą (WTA-43). Baltarusę nuo WTA reitingo sosto užėmimo sustabdytų tik lenkės Igos Swiatek (WTA-1) titulas Prancūzijos sostinėje. Labai realu, kad tenisininkės viena prieš kitą žais didžiajame finale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius