Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 07 26

Staigmena: 17-metis Denisas Shapovalovas Toronte nugalėjo Nicką Kyrgiosą

370 pasaulio raketė bei vardinį kvietimą į „Rogers Cup“gavęs 17-metis Denisas Shapovalovas iškovojo vieną didžiausių savo karjeros pergalių ir įveikė 11 pagal skirstymą Nicką Kyrgiosą. Kanadietis prieš kelias savaites laimėjo Vimbldono jaunimo turnyrą, o šį kartą per valandą ir 40 minučių australą nugalėjo rezultatu 7:6 (7:2), 3:6, 6:3.
Denisas Shapovalovas
Denisas Shapovalovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Nickas yra neįtikėtinas žaidėjas. Jis vienas iš 20 geriausių planetos tenisininkų, o ateityje turėtų tapti pirmąja rakete, – pagyrų savo varžovui po mačo negailėjo D.Shapovalovas. – Nesitikėjau laimėti, tačiau kovojau ir stengiausi iš paskutiniųjų.

Man labai patinka žaisti aukšto lygio varžybose. Džiaugiuosi, kad pavyko nustebinti namų kortuose susirinkusius žiūrovus.“

Abu tenisininkai šiame mače išsigelbėjo nuo 8 „break point'o“ galimybių iš 10, tačiau N.Kyrgiosas padarė net 18 dvigubų klaidų.

„Jis į Torontą atvyko po neįtikėtino pasiekimo. Jo laukia labai šviesi ateitis, – teigė australas. – nekantrauju pamatyti kaip susiklostys jo karjera. Denisas yra labai aukšto lygio tenisininkas.“

17-metis sekančiame etape susitiks su bulgaru Grigoru Dimitrovu, kuris iškovojo nelengvą pergalę prieš 107 pasaulio raketę iš Japonijos Yuichi Sugitą.

Į antrąjį „Rogers Cup“ etapą taip pat pateko ir amerikietis Samas Querrey. Jis laimėjo beveik 90 proc. savo pirmųjų padavimų ir nugalėjo vardinį kvietimą gavusi Franką Dancevičių 7:6 (7:5), 6:4.

Už patekimą į antrąjį Kanados varžybų etapą tenisininkai užsitikrino 26 tūkst. eurų čekį bei 45 reitingo taškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius