Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 06 07

Staigmena Paryžiuje: Dominicas Thiemas ketvirtfinalyje išspyrė Novaką Džokovičių

Antrajai pasaulio raketei Novakui Džokovičiui 2017-ųjų „Roland Garros“ čempionatas baigėsi. Prieš kelias savaites 30-metį atšventęs serbas trečiadienį nerado vaistų prieš agresyvų Austrijos tenisininko Dominico Thiemo žaidimą ir ketvirtfinalyje krito 6:7, 3:6, 0:6.
Dominicas Thiemas
Dominicas Thiemas / „Scanpix“ nuotr.

Po pralaimėto pirmojo seto N.Džokovičius nustojo žaisti agresyviai ir bandė išlaukti varžovo klaidų. Pasyvus varžovo žaidimas D.Thiemui leido dažniau kurtis progas atakuoti, ir neklydęs austras netrukus šventė didžiausią karjeros pergalę.

Taip D.Thiemas atsikeršijo serbui už prieš mėnesį patirtą nesėkmę triuškinančiu rezultatu – 6:1, 6:0.

N.Džokovičius „riestainį“ („sausai“ pralaimėtą setą) „Didžiojo kirčio“ turnyre gavo vos trečią kartą karjeroje.

Aštuntajai pasaulio raketei tai buvo jubiliejinis 250-asis mačas karjeroje. Į „Roland Garros“ pusfinalį D.Thiemas pateko antrus metus iš eilės. To pasiekti iki šiol nebuvo pavykę nė vienam Austrijos tenisininkui.

Tuo tarpu pergalės atveju N.Džokovičius į pusfinalį Paryžiuje būtų patekęs septintą sykį iš eilės. Apskritai serbui tai būtų buvęs 32-as pusfinalis „Didžiojo kirčio“ turnyruose.

Pralaimėjimas ketvirtfinalyje lems, jog N.Džokovičius nukris į trečią ATP reitingo vietą. Paskutinį kartą taip žemai serbas buvo 2011 metais.

D.Thiemui atiteko 720 reitingo taškų ir 500 tūkst. eurų. Dėl vietos finale austro lauks žvėriškai Paryžiuje žaidžiantis Rafaelis Nadalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius