-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 29

Su S.Tsitsipu susitvarkęs N.Džokovičius – penktą kartą turnyro Dubajuje čempionas

Novakas Džokovičius (ATP-1) išlaiko nenugalimumo aurą 2020-aisiais. Pajėgiausias pasaulio tenisininkas Dubajuje vykusio „Dubai Duty Free Tennis Championships“ turnyro finale 6:3, 6:4 palaužė Stefanos Tsitsipą (ATP-6) ir laimėjęs jau 21-ąjį kartą iš eilės iškovojo jau trečiąjį titulą šiemet.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Tai buvo vos penktas kartas turnyro istorijoje, kai finale grūmėsi du aukščiausiai reitinguoti turnyro tenisininkai, tačiau pirmas atvejis, kai pirmoji raketė nugali antrąją.

Triskart tokiu atveju finale varžėsi N.Džokovičius, tačiau ankstesniais atvejais jo varžovu buvo Rogeris Federeris, su kuriuo serbas pasidalino po pergalę.

Iš viso N.Džokovičiui tai buvo šeštas finalas Dubajuje, o iš jų serbas pralaimėjo vienintelį sykį – toje 2015 m. akistatoje su R.Federeriu. Savo ruožtu S.Tsitsipas Dubajaus finale žaidė antrus metus iš eilės, bet ir vėl pralaimėjo – pernai graikas nusileido R.Federeriui.

N.Džokovičiui pusfinalyje prieš Gaelį Monfilsą teko tvarkytis net su trimis varžovo match pointais, tačiau finale jis vėl sugrįžo į aukščiausią savo lygį.

Serbas susikūrė ir išnaudojo visus tris break pointus, o tarpusavio akistatose su S.Tsitsipu išsiveržė į priekį – dabar N.Džokovičius yra laimėjęs tris, o jo varžovas – du kartus.

Finale Serbijos sportininkas užtruko tik 1 valandą ir 19 minučių, o S.Tsitsipas iniciatyvą buvo perėmęs tik antrojo seto viduryje.

N.Džokovičius dominavo galingais padavimais pirmajame sete, kol rizika grąžinant S.Tsitsipo padavimus pasiteisino 8-ajame geime, kai serbui pavyko nubreakinti varžovą.

Graikas antrajame sete sugebėjo susigrąžinti breaką ir išsiveržti į priekį 4:3, tačiau N.Džokovičius pasinaudojo varžovo klaidomis 9-ajame geime ir vėl laimėjęs varžovo padavimus pasiekė pergalę.

Už triumfą finale ir 79-ąjį karjeros ATP titulą N.Džokovičiui atiteko 500 ATP reitingo taškų ir daugiau nei 565 tūkst. JAV dolerių. Pirmadienį atsinaujinsiančiame ATP reitinge serbas išlaikys pirmąją poziciją.

Savo ruožtu S.Tsitsipui teko 300 reitingo taškų ir daugiau nei 284 tūkst. dolerių.

VIDEO: „Dubai Duty Free Tennis Championships“ finalo apžvalga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius