Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 10 07

Sukčiavimo skandalas „Roland Garros“ turnyre: epicentre – Rusijos tenisininkė

Prancūzijos teisėsauga pradėjo tyrimą dėl galimo sukčiavimo atvirojo Prancūzijos teniso čempionato moterų dvejetų susitikime, pranešė užsienio žiniasklaida.
„Roland Garros“ turnyre – galimas sukčiavimo atvejis
„Roland Garros“ turnyre – galimas sukčiavimo atvejis / „Scanpix“ nuotr.

BBC teigimu, tyrimas pradėtas dėl pirmojo rato akistatos, kurioje rumunės Andreea Mitu ir Patricia Maria Tig žaidė prieš rusės Janos Sizikovos ir amerikietės Madison Brengle duetą.

Mačą rezultatu 7:6(8), 6:4 laimėjo rumunių duetas.

Teigiama, kad tyrimą pradėjo Prancūzijos policijos skyrius, kuris specializuojasi nelegalių lažybų ir sukčiavimo sporto varžybose srityje.

Anot vokiečių „Die Welt“ ir prancūzų „L'Equipe“ pranešimų, tyrimas pradėtas dėl moterų dvejetų mačo metu pastatytų didžiulių sumų už tai, kad rumunių duetas laimės antrojo seto penktąjį geimą. Būtent taip ir nutiko po to, kai J.Sizikova net dusyk padarė dvigubą klaidą.

„Die Welt“ teigimu, buvo gauti pranešimai apie net kelis šimtus tūkstančių eurų siekusius statymus, kurie buvo sufokusuoti į antrojo seto kulminaciją.

„Roland Garros“ turnyrą organizuoti Prancūzijos teniso federacija kol kas atsisakė komentuoti tyrimo detales. Tuo tarpu sukčiavimu įtariamos J.Sizikovos gimtinės Rusijos teniso atstovai BBC atsiuntė abstraktų atsakymą.

„Kol nėra oficialių įrodymų, dar per anksti kažką komentuoti. Tenise turi būti laikomasi nulinės tolerancijos tokiems atvejams“, – teigė Rusijos teniso federacijos viceprezidentas Aleksejus Selivanenka.

Įtartiną susitikimą laimėjusios rumunės nugalėjo ir antrajame „Roland Garros“ rate, kol galiausiai suklupo aštuntfinalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius