-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 24

„Swiss Indoors Basel“ turnyro su R.Berankiu istorija: R.Federerio pasiekimai ir lietuvių kilmės čempionas

Jau pirmadienį Šveicarijos mieste Bazelyje prasidės ATP 500 serijos turnyras „Swiss Indoors Basel“. Jame šiemet dalyvaus ir geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis, kurio jau pirmame etape lauks rimtas iššūkis. Šia proga pateikiame reikšmingiausius „Swiss Indoor Basel“ turnyro istorijos įvykius.
„Swiss Indoor Basel“
„Swiss Indoor Basel“ / „Scanpix“ nuotr.

Pirmą kartą „Swiss Indoors Basel“ turnyras surengtas 1970 metais. Tada turnyro nugalėtojai dar negaudavo ATP reitingo taškų ar piniginių premijų. Vietoje to čempionams buvo įteikinėjami šveicariški laikrodžiai.

Praėjus trylikai metų nuo „Swiss Indoors Basel“ turnyro įsteigimo jo čempionu tapo lietuvių kilmės JAV tenisininkas Vitas Gerulaitis.

1989-aisiais šis turnyras tapo vieninteliu vokiškai kalbančiose šalyse, kuris buvo įtrauktas į ATP transliuojamų turnyrų baseiną. Tuo metu visame pasaulyje ATP transliavo tik 16-a turnyrų.

2003 metais „Swiss Indoors Basel“ pirmą kartą gavo geriausio ATP serijos turnyro metų apdovanojimą. Vėliau turnyras taip pagerbtas buvo tik kartą – 2005 metais.

2006 metais Bazelyje pirmą kartą triumfavo praeitame amžiuje kamuolius padavinėjančiu berniuku buvęs Rogeris Federeris. Geriausiu visų laikų tenisininku laikomas šveicaras vėliau Bazelyje pasižymėjo dar keliais įspūdingais pasiekimais: tapo pirmuoju tenisininku, „Swiss Indoors Basel“ turnyrą laimėjusiu tris kartus iš eilės, ir vieninteliu, kuriam čia pavyko triumfuoti šešis kartus.

Pacific Press/Sipa USA/Rogeris Federeris
Pacific Press/Sipa USA/Rogeris Federeris

Po trejų metų „Swiss Indoors Basel“ turnyras transforamvosi į ATP 500 serijos varžybas. Tai turnyrą padarė vienu iš didžiausių Šveicarijos sporto renginių. Iš uždarose patalpose vykstančių turnyrų už “Swiss Indoors Basel” didesni buvo tik “Masters” serijos turnyrai Šanchajuje ir Paryžiuje.

2012-aisiais ATP direktorių taryba nusprendė, kad „Swiss Indoors Basel“ ATP 500 serijos turnyru išliks bent iki 2016 metų.

Taigi, šiemet „Swiss Indoors Basel“ turnyras švęs jau 56-ą gimtadienį. O jis turėtų būti išties įsimintinas, nes turnyro organizatoriai šiemet prisiviliojo išties pajėgius tenisininkus, kurių prieaškyje – Stanas Wawrinka, Milošas Raoničius, Kei Nishikoris, Marinas Čiličius, Davidas Goffinas ir kt. Į turnyrą užsirašęs buvo ir geriausias Ispanijos tenisininkas Rafaelis Nadalis, tačiau šis dėl riešo traumos nusprendė baigti sezoną.

„Swiss Indoors Basel“ turnyras prasidės jau pirmadieį. Jame dalyvaus ir pajėgiausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis, kuris pirmame etape susitiks su ketvirtąja pasaulio rakete Milošu Raoničiumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius