Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 27

Taip žemai nebuvo 13 metų: ATP reitinge R.Berankis prarado trečdalį taškų

Sunkius laikus išgyvenantis geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis dar sykį smigo žemyn ATP reitinge, kuriame per praėjusią savaitę prarado apie trečdalį savo taškų.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Iš 32-ejų vilniečio praėjusią savaitę buvo nubraukti net 110 ATP reitingo taškų, kurie lygiai prieš metus buvo sunkiai uždirbti ATP 500 serijos turnyre Dubajuje, kur buvo pasiektas ketvirtfinalis.

Dabar lietuvio sąskaitoje liko tik 206 taškai, o tenisininko užimama pozicija ATP reitinge yra vos 263-ia. Taigi per savaitę mūsų tautietis į priekį užleido net 74 varžovus.

Sunku patikėti, tačiau paskutinį kartą žemesnę nei dabartinę ATP reitingo poziciją Ričardas užėmė prieš kiek daugiau nei 13 metų.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ričardas Berankis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ričardas Berankis

2010-ųjų sausį jis buvo 276-as, tačiau tai buvo dar tik kelio profesionalų pasaulyje pradžia.

Panašų nuosmukį R.Berankis turėjo išgyventi ir 2017-ais, kai buvo nukritęs į 244-tą vietą, bet tuomet surado jėgų sugrįžti į pajėgiausių planetos žaidėjų šimtuką.

Šią savaitę pirmoji Lietuvos raketė dalyvaus „Challenger“ turnyre Prancūzijoje, o tenisininko pirmasis oponentas paaiškės po atrankos varžybų pabaigos.

Kitų reitinguotų lietuvių pozicijos per praėjusią savaitę beveik nepakito. Vilius Gaubas išlieka 774-as, Edą Butvilą aplenkė tik vienas varžovas ir dabar jis yra 798-as, o Matas Vasiliauskas pakilo per keturias vietas ir užima 1634-ą poziciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius