-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 16

„Tandilo bokšto“ pasaka: J.M. del Potro sugrįžo ten, kur jo vieta – į teniso elitą

Juanas Martinas del Potro sugrįžo ten, kur ir priklauso – į teniso elitą. 27-erių metų Argentinos tenisininko smūgiai Rio de Žaneire apžavėjo daugelį, tačiau kur kas įspūdingiau atrodė it pupos riedančios 198 cm ūgio „Tandilo bokšto“ ašaros. 2016 metų olimpinės žaidynės atspindi visą 141-osios pasaulio raketės gyvenimą – įveikęs visus likimo mestus iššūkius J.M. del Potro vėl tapo teniso ikona.
Juanas Martinas del Potro
Juanas Martinas del Potro / „Scanpix“ nuotr.

Buvusi ketvirtoji pasaulio raketė ir 2009 metų „US Open“ čempionas aiškiai parodė, kad net ir po kelių riešo operacijų jis, būdamas sveikas, priklauso pirmam ATP dešimtukui. 141-oji pasaulio raketė Rio de Žaneire sugebėjo įveikti Novaką Džokovičių ir Rafaelį Nadalį bei tapo pirmu Argentinos tenisininku, olimpinėse žaidynėse iškovojusiu du medalius.

Likus mėnesiui iki 28-ojo gimtadienio, „Tandilo bokštas“ dar kartą užlipo ant olimpinės pakylos. J.M. del Potro, Londone pasidabinęs bronza, šįkart iškovojo sidabrą ir buvo sustabdytas tik nuostabią formą pastaruoju metu demonstruojančio Andy Murray.

Gabriela Sabatini 1988 metais tapo pirma Argentinos atstove, olimpiadoje iškovojusia medalį. Ji pasidabino sidabro medaliu, kurio, rodės, Argentina olimpiniame teniso turnyre dar ilgai nematys.

Tačiau daugelio nustebimu J.M. del Potro pasiekė savo 26-ą finalą turnyre, kurio jau pirmame etape argentiniečio laukė N.Džokovičius. Bet jis buvo sutvarkytas gana lengvai. J.M. del Potro vėliau pademonstravo nuostabią valią ir charakterį, Rio pusfinalyje nugalėdamas Rafaelį Nadalį.

Į kortus po beveik vienerių metų pertraukos J.M. del Potro grįžo vos prieš šešis mėnesius, tačiau 141-oji pasaulio raketė jau spėjo duoti į skūrą teniso elitui.

„Scanpix“ nuotr./Andy Murray nugalėjo Juaną Martiną del Potro ir apgynė olimpinio čempiono vardą
„Scanpix“ nuotr./Andy Murray nugalėjo Juaną Martiną del Potro ir apgynė olimpinio čempiono vardą

Su milžinišku savo „forehand’u“ ir padavimu bei smūgiu iš kairės, kuris kasdien tampa vis geresnis, J.M. del Potro parodė ir įspūdingą psichologinę stiprybę, kuri jam padėjo įveikti pačius didžiausius iššūkius Rio de Žaneire. 27-erių Argentinos tenisininkui tai buvo pirmasis finalas po pustrečių metų pertraukos.

J.M. del Potro yra beprotiškai stiprios valios atletas, kurio neišgąsdino keturios riešo operacijos ir ankstyvos karjeros pabaigos galimybė. Jis ir jo ašaros parodė, kokia svarbi olimpiada yra tenisininkams. Jis ir vėl tapo teniso ikona, pavyzdžiu jaunimui. Jis jau nebe tas jaunuolis, kuris prieš septynerius metus visus nustebino „US Open“ čempionate. J.M. del Potro dabar yra viena iš svarbiausių teniso figūrų.

Olimpinės žaidynės aiškiai parodė, kad J.M. del Potro vieta pasaulio klasifikacijoje nesako nieko. Iš tiesų gaila, kad Tarptautinė teniso federacija nusprendė olimpiadoje neskirti reitingo taškų, nes dėl savo pasakiško žygio argentinietis būtų stipriai šovęs į viršų.

„Scanpix“ nuotr./Andy Murray nugalėjo Juaną Martiną del Potro ir apgynė olimpinio čempiono vardą
„Scanpix“ nuotr./Andy Murray nugalėjo Juaną Martiną del Potro ir apgynė olimpinio čempiono vardą

Tačiau jei 141-oji pasaulio raketė taip žais ir toliau, netrukus vėl bus pirmame ATP dvidešimtuke su didele perspektyva, kad metų pabaigoje ar kitą sezoną bus pralaužta ir geriausių pasaulio tenisininkų dešimtuko siena.

Jei nekamuos traumos, J.M. del Potro vėl atsidurs tarp geriausiųjų. Taip tikrai bus, nes jis ir yra vienas iš geriausių. J.M. del Potro ne iš „lempos“ 2009 metų „US Open“ čempionato pusfinalyje įveikė Rafaelį Nadalį, o po kelių dienų patiesė ir Rogerį Federerį, iškovodamas savo vienintelį „Didžiojo kirčio“ turnyrą.

Ne kažkoks likimas Argentinos tenisininkui padėjo 37-is kartus įveikti pirmo ATP dešimtuko opoziciją. Dar prieš dvi įspūdingas pergales Rio J.M. del Potro Vimbldone nugalėjo ir Staną Wawrinką, kuris tapo ketvirtosios pasaulio raketės vardo vertu tenisininku.

„Scanpix“ nuotr./Olimpinio teniso turnyro nugalėtojams įteikti medaliai
„Scanpix“ nuotr./Olimpinio teniso turnyro nugalėtojams įteikti medaliai

Pačiam J.M. del Potro olimpinių žaidynių savaitė turėjo būti dvigubai svarbi. Seniai aišku, jog jis turi visus ginklus, kad būtų pirmame ATP dešimtuke, bet olimpinis sidabras 141-ajai pasaulio raketei buvo svarbus ir psichologiškai. Visų pirma, jis Rio de Žaneire įrodė sau, kad po jo kojomis ir vėl gali pulti ir tokie tenisininkai kaip N.Džokovičius.

„Ši savaitė man – lyg svajonės išsipildymas,“ – po Rio finalo kalbėjo J.M. del Potro.

O jo žygis tikrai buvo pasakiškas. J.M. del Potro Rio de Žaneire buvo apdovanotas sidabru, tačiau jo pasiekimai yra ir visada bus auksiniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius