Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 24

Trumpa viešnagė Paryžiuje: R.Berankiui – brazilo pamokos ant grunto

Geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis (ATP-216) baigė savo pasirodymą atrankoje į atvirąsias Prancūzijos teniso pirmenybes.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Trečiadienio vakarą Lietuvos teniso rinktinės lyderis po 2 valandų ir 15 minučių rezultatu 2:6, 7:6(4), 2:6 nusileido Brazilijos tenisininkui Thiago Seyboth Wildui (ATP-172).

Skirtingai nei pirmojo atrankos etapo dvikovoje, antrajame etape Ričardas startavo vangiai ir pralaimėjo pirmuosius tris geimus (0:3). Apšilęs kojas jis bandė gelbėti pirmąją partiją ir deficitą nukirpo iki 2:3, tačiau klaidos į mūsų tautiečio žaidimą sugrįžo – dar viena trijų pralaimėtų geimų serija ir setas buvo baigtas vos per pusvalandį (2:6).

Antrajame sete lietuvio žaidimo kreivė šoktelėjo į viršų – nors susikurtas pranašumas (2:0) buvo greitai panaikintas, seto eigoje paduodamas R.Berankis jautėsi vis komfortabiliau ir daugiau oponentui break point'ų nedalijo. Galiausiai mūsų tenisininkas partiją laimėjo per tiebreak'ą, finišuodamas septyniais laimėtais taškais iš paskutinių devynių.

Deja, tačiau lemiamos partijos metu lietuvio žaidime ir vėl buvo daugiau neišprovokuotų klaidų nei įspūdingų winner'ių, kas galiausiai ir kainavo bilietą į paskutinį kvalifikacijos Paryžiuje etapą.

„Scanpix“ nuotr./Thiago Seyboth Wildas
„Scanpix“ nuotr./Thiago Seyboth Wildas

32-ejų vilnietis šiame mače savo padavimus pralaimėjo net septynis kartus. Nemalonūs skaičiai ir neišprovokuotų klaidų grafoje – 35 tokie smūgiai prieš varžovo 24.

Tai bus pirmasis kartas nuo 2014-ųjų ir apskritai vos antrasis kartas per 12 vizitų Prancūzijos sostinėje, kuomet R.Berankio nebus pagrindinėse varžybose.

Patekimas į antrą atrankos etapą lietuviui garantavo 22 tūkstančius eurų. Savo ruožtu puikų tenisą ant grunto šiemet demonstruojantis ir jau du „Challenger“ turnyrus ant šios dangos laimėjęs T.Seyboth Wildas užsitikrino 34 tūkstančių eurų premiją.

Finaliniame kvalifikacijos etape brazilo lauks vokietis Dominicas Koepferis (ATP-102).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius