Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 03 11

Ukrainietė pratrūko ant rusų: „Vienintelė jų problema – kad negali pervesti pinigų“

Viena geriausių Ukrainos tenisininkių Marta Kostiuk (WTA-54) pasiekė pirmąją pergalę Indian Velso turnyre JAV, tačiau po laimėjimo kalbėjo ne apie tenisą, o apie jos šalyje vykstantį karą ir nuvylusią pasaulio teniso organizacijų vadovų bei Rusijos sportininkų reakciją į jį.
Marta Kostiuk
Marta Kostiuk / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Talentinga 19-metė tenisininkė pirmajame Indian Velso etape dramatiškai 6:7(5), 7:6(6), 7:5 įveikė iš Ukrainos kilusią Belgijos atstovę Maryną Zanevską (WTA-68).

Tačiau po pergalės ji pripažino, kad mąstė apskritai nedalyvauti turnyre dėl jos gimtinėje siaučiančio karo, kurį pradėjo Rusija.

„Jei nuoširdžiai, su dabartine mano psichologine būkle labai sunku eiti į kortą, – sakė ukrainietė. – Nežinojau, ko iš savęs tikėtis, ko tikėtis iš savo kūno. Kai šį rytą pabudau, pagalvojau „man nepavyks, aš negaliu laimėti“. Tiesiog bandžiau rasti būdą laimėti. Ji žaidė nuostabų tenisą, o mano pagrindinis tikslas buvo kovoti. Ir aš kovojau. Visi kovoja taip, kaip gali. Mano darbas yra žaisti tenisą ir tai yra geriausias būdas padėti dabartinėje situacijoje.“

M.Kostiuk su M.Zanevska, kuri gimė Odesoje, bet nuo 2016-ųjų atstovauja Belgijai, po mačo šiltai apsikabino.

„Jos tėvai yra Ukrainoje. Jie ramesniame regione, bet šiuo metu visi yra išsigandę, – sakė M.Kostiuk. – Pasakiau jai, kad ji žaidė neįtikėtinai ir kad viskas bus gerai. Mūsų tėvams viskas bus gerai.“

Vis dėlto kalbėdama apie teniso vadovų priimtus sprendimus reaguojant į karą jos šalyje M.Kostiuk žodžio „gerai“ nepavartojo.

ATP ir WTA suspendavo teniso turnyrus Maskvoje, o ITF pašalino Rusiją iš Daviso taurės ir Billie Jean King taurės turnyrų.

Tačiau Rusijos ir Baltarusijos žaidėjai vis dar gali varžytis ATP ir WTA, įskaitant ir „Didžiojo kirčio“, turnyruose, tik to negali daryti su savo šalies vėliavomis.

„Nesutinku su sprendimais, kurie buvo priimti, – sakė M.Kostiuk. – Pažiūrėkite į kitus, didžiuosius, sportus, ir tai, ką jie padarė.“

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Marta Kostiuk
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Marta Kostiuk

Ukrainietei nepatinka ir Rusijos tenisininkų reakcija į jos šalyje pradėtą karą. Pavyzdžiui, geriausias pasaulio žaidėjas Danilas Medvedevas pasmerkė karą, tačiau neįvardijo jo kaip Rusijos invazijos ir neužsiminė apie Rusijos kaltę.

„Negali likti neutralus. Visi tie „Ne karui“ pareiškimai mane skaudina, nes jie neturi jokios reikšmės, – sakė tenisininkė. – Matant Rusijos žaidėjus vis dar žaidžiančius man skaudu. O dar matyti, kad jų vienintelė problema yra ta, kad jie negali pervesti pinigų – jie tik apie tai kalba – man tai nepriimtina.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius