Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 01 01

„United Cup“ turnyre dalyvauti norėjęs D.Medvedevas: „Suprantu, kodėl mums neleidžiama“

Geriausias Rusijos tenisininkas Daniilas Medvedevas (ATP-7) naujojo ATP sezono starte mielai sudalyvautų komandiniame turnyre „United Cup“, tačiau pabrėžė suprantantis, kodėl tokios galimybės jis neturi.
Daniilas Medvedevas
Daniilas Medvedevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prasidėjus Rusijos inicijuotam karui Ukrainoje ATP bei WTA organizacijos šalių agresorių – Rusijos bei Baltarusijos – tenisininkams leido dalyvauti tarptautiniuose turnyruose po neutralios vėliavos statusu.

Šios valstybės buvo išbrauktos tik iš rinktinių turnyrų, tokių kaip Daviso taurė, Billie Jean King taurė ar šiemet pirmą kartą startavusios „United Cup“ pirmenybės.

Buvusi pirmoji pasaulio raketė ir 2021-ųjų „US Open“ čempionas Daniilas Medvedevas sezoną norėtų pradėti „United Cup“ turnyre, tačiau turėjo ieškoti alternatyvų – „Australian Open“ čempionatui jis ruošis Adelaidėje vykstančiame ATP 250 serijos turnyre.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Daniilas Medvedevas su treneriu Gillesu Cervara Adelaidėje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Daniilas Medvedevas su treneriu Gillesu Cervara Adelaidėje

„Pirmenybę neabejotinai skirčiau „United Cup“ turnyrui, tikrai būtume vienas iš favoritų. Visgi yra kaip yra ir džiaugiuosi būdamas čia, Adelaidėje.

Suprantu, kodėl mums neleidžiama dalyvauti komandiniuose turnyruose, nes tuomet reprezentuotume savo šalį. Tikiuosi, kad ir toliau galėsiu žaisti individualius turnyrus. Dalyvauju ten, kur yra leidžiama, todėl dabar esu būtent Adelaidėje“, – savo mintis dėstė Medvedevas.

Šiemet į Adelaidę susirinko visas būrys teniso elitui priklausančių ATP atstovų, tarp kurių be ruso yra ir tokie tenisininkai kaip Novakas Džokovičius (ATP-5), Felixas Auger-Aliassime'as (ATP-6), Andrejus Rubliovas (ATP-8) ar Jannikas Sinneris (ATP-15).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

Ištraukus turnyro burtus paaiškėjo, kad D.Medvedevas pirmajame sezono mače kausis su italu Lorenzo Sonego (ATP-45), o pusfinalyje lauktų ir potencialus mūšis su Novaku.

„Esu labai motyvuotas pasiekti Adelaidėje pusfinalį, jei ten bus ir Novakas – puiku. Tačiau jei jį iki tol nugalės kas kitas, man tai per daug nerūpės. Pradžiai norėčiau pasiekti bent pusfinalio etapą“, – kalbėjo Daniilas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius