Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 02

Vėl tualete užsibuvęs S.Tsitsipas – nušvilptas: „Juk nepadariau nieko blogo“

Stefanos Tsitsipas (ATP-3) pratęsė sėkmingą pasirodymą „US Open“ turnyre, įveikdamas ir antrąjį varžovą, tačiau graikas tampa vis labiau nemėgstamas sirgalių ir kitų tenisininkų tarpe. Šį kartą jo atžvilgiu aidėjo ir švilpimas.
Stefanos Tsitsipas
Stefanos Tsitsipas / „Scanpix“/AP nuotr.

Vienas geriausių planetos žaidėjų apkalbų centre atsidūrė po pirmojo mačo, kuriame jis tik per penkis setus įveikė škotą Andy Murray.

Pastarąjį supykdė S.Tsitsipo ilgos tualeto pertraukėlės po pirmojo ir ketvirtojo setų, išmušusios A.Murray iš vėžių.

„Labai jį vertinu. Manau, kad jis – nuostabus žaidėjas. Bet negaliu pakęsti tokio elgesio. Praradau jam pagarbą“, – po pralaimėjimo pripažino A.Murray.

„Scanpix“ nuotr./Andy Murray
„Scanpix“ nuotr./Andy Murray

Dar stipriau S.Tsitsipui kirto Vokietijos tenisininkas Alexanderis Zverevas, pareiškęs, kad graikas taip tiesiog sukčiauja.

„Jo nebuvo 10 minučių, o jo tėvas (ir treneris, – past.) tuo metu rašinėjo telefonu. Tada jis grįžta ir jo taktika staiga visiškai pasikeičia. Visi tai matė. Arba jis buvo kažkokioje stebuklingoje vietoje, arba jie tiesiog bendravo“, – teigė A.Zverevas.

Ir nors tualeto pertraukėlės tenise leidžiamos, bet bendravimas su treneriu – griežtai draudžiamas. Už tai gali būti skiriamos ir piniginės baudos, ir atimami taškai dvikovos metu.

Daug dėmesio ir klausimų sulaukusi Graikijos teniso žvaigždė teigė, kad jokių taisyklių nepažeidė, o tokį elgesį pakartojo ir antrojo mačo metu.

Prieš prancūzą Adrianą Mannarino žaidęs S.Tsitsipas pralaimėjo trečiąjį setą ir patraukė į užkulisius, iš kurių grįžo tik po kurio laiko. Tai tribūnose buvo palydėta garsiu švilpimu ir nepasitenkinimo šūksniais.

Į juos nereagavęs S.Tsitsipas laimėjo mačą prieš 44-ąją vietą pasauliniame reitinge užimantį prancūzą 6:3, 6:4, 7:6(4), 6:0, bet po mačo turėjo teisintis dėl pasikartojusio savo elgesio.

„Jeigu pažeisčiau kažkurią taisyklę, tuomet žinoma, jausčiausi kaltu. Bet jeigu laikausi taisyklių, tuomet kokios problemos?“ – klausė graikas.

Bet jeigu laikausi taisyklių, tuomet kokios problemos?

Iš tiesų – S.Tsitsipas taisyklių nepažeidžia. Jos nurodo, kad kortą palikęs žaidėjas turėtų sugrįžti po „protingos“ trukmės pauzės, bet nenurodo, kiek tiksliai minučių tenisininkai gali praleisti tualete.

Kaip ir mače prieš A.Murray, taip ir akistatoje su A.Mannarino graikas buvo išėjęs maždaug aštuonioms minutėms.

S.Tsitsipas aiškina, kad tiek laiko jam prireikia persirengti, o sirgalių švilpimas dėl to jo netrikdo.

„Scanpix“ nuotr./Stefanos Tsitsipas
„Scanpix“ nuotr./Stefanos Tsitsipas

„Nesuprantu, juk nepadariau nieko blogo. Žmonės myli sportą, jie atvyksta pažiūrėti teniso. Nieko prieš juos neturiu, myliu sirgalius, bet kai kurių žmonių nesuprantu. Jie nežaidžia teniso tokiame aukštame lygyje ir nesupranta, kiek pastangų mes įdedame ir kaip sunku yra tai, ką darome. Kartais mums prireikia trumpos pauzės, kad toliau galėtume daryti tai, ką darome“, – kalbėjo S.Tsitsipas.

Tiesa, priešingai nei po pirmojo mačo, šį kartą graiko nekaltino jo varžovas. Anot A.Mannarino, problema slypi ne jo oponento elgesyje, o taisyklėse.

Kartais mums prireikia trumpos pauzės, kad toliau galėtume daryti tai, ką darome.

„Jie nepadarė nieko neleistino. Bet manau, kad taisykles reikėtų keisti“, – teigė prancūzas.

Vis dėlto palaikymas S.Tsitsipą sukritikavusiam A.Murray toliau auga. Jau anksčiau į škoto pusę stojo Alexanderis Zverevas ir Nickas Kyrgiosas, o dabar tą patį padarė ir buvusi „US Open“ čempionė Sloane Stephens.

„Jie daug kartų keitė taisykles dėl smulkesnių dalykų, pavyzdžiui, nuėmė minutę nuo apšilimo laiko, tad manau, kad galėtų pakeisti ir šią taisyklę. Kai išeini šešioms, septynioms, aštuonioms, devynioms minutėms... Ką ten tiek veiki? Gal tau reikia pagalbos?“ – S.Tsitsipo klausė amerikietė.

Įdomu, kad praeityje Graikijos tenisininkas ne sykį naudojo ir kitą gudrybę – žaidimo metu jam vis prireikdavo pasikeisti batraiščius. Į tai buvo atkreipęs dėmesį ir geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis, su S.Tsitsipu žaidęs dukart ir pasidalinęs po pergalę.

Vienas „US Open“ favoritų iš Graikijos trečiajame etape prieš ispaną Carlosą Alcarazą (ATP-55).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius