Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 01 26

Venus Williams po 14 metų pertraukos pateko į „Australian Open“ finalą

17 vietą WTA reitinge užimanti Venus Williams iškovojo pergalę prieš savo tautietę CoCo Vandeweghe. Amerikietė pralaimėjo pirmąjį setą, tačiau antrame ir trečiame nepaliko vilčių savo varžovei ir ją nugalėjo rezultatu 6:7(3:7), 6:2, 6:3.
Venus Williams
Venus Williams / „Scanpix“/AP nuotr.

V.Williams savo karjeroje iškovojo 7 „Didžiojo kirčio“ titulus, o Melburno finale rungtyniaus pirmą sykį nuo 2003 metų. Šiame mače ji laimėjo 77 proc. savo pirmųjų padavimų ir penkis kartus palaužė varžovę. Tuo tarpu C.Vandeweghe tautietės padavimų seriją laimėjo tik kartą iš 13 „break point'o“ galimybių.

Pastaroji į pusfinalį atkeliavo demonstruodama puikią sportinę formą. Ji dviejų setų mačuose nugalėjo geriausią planetos tenisininkę Angelique Kerber bei septintąją pagal skirstymą Garbinę Muguruzą.

Tačiau galingas C.Vandeweghe padavimas visiškai neišgąsdino V.Williams, kuri didelį dėmesį sutelkė ties savo antraisiais kirčiais ir taip neleido varžovei būti itin pavojingai gynyboje pelnant taškus.

„Tai man reiškia labai daug. CoCo žaidė labai puikiai. Atsipalaiduoti negalėjau nė sekundei, – po mačo kalbėjo V.Williams. – Visi tenisininkai labai daug dirba ir stengiasi, todėl aš ketinu pasidžiaugti savo sėkme. Daugiau neturiu ką veikti, todėl tikiuosi ir toliau rungtyniauti.“

VIDEO: Venus Williams interviu po pergalės pusfinalyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius