Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 08 29

Viename keisčiausių sezono mačų – skausmus kentusio N.Džokovičiaus pergalė

Nors 2020-ieji teniso aistruoliams kol kas neleido pasidžiaugti daugybe įdomių bei atkaklių susitikimų, vienas iš jų įvyko vėlų penktadienio vakarą „Western & Southern Open“ turnyro pusfinalyje Niujorke, kuriame ginklus surėmė Novakas Džokovičius (ATP-1) ir Roberto Bautista-Agutas (ATP-12), o mačas baigėsi serbo naudai 4:6, 6:4, 7:6(0).
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmoji planetos raketė, kentusi kaklo skausmus antrojo rato susitikime prieš lietuvį Ričardą Berankį (ATP-72), pusfinalyje turėjo kovoti ne tik prieš labai nepatogų tenisą žaidžiantį ispaną.

Jau pirmajame sete N.Džokovičiui ir vėl atsinaujino kaklo skausmai, tačiau ir tai dar buvo ne viskas – serbas jautėsi labai nekomfortabiliai dėl problemų skrandyje.

Tuo pasinaudojęs R.Bautista-Agutas laimėjo pirmąjį setą, tačiau medicinine pertraukėle antrojo seto pradžioje pasinaudojęs Nolė įgavo antrą kvėpavimą ir pabėgo į priekį 4:1.

Visgi kamuojantys skausmai niekur nedingo, o gynybinį tenisą žaidęs ispanas deficitą sumažino iki 4:5. Tuomet tenisininkas turėjo padavinėti, kad išliktų antrajame sete, tačiau teisėjas priėmė jam nepalankų sprendimą – artėjant lietui nusprendė žaidimą sustabdyti, kol bus uždengtas stogas.

Tai išmušė karingąjį ispaną iš vėžių ir setą jis pralaimėjo 4:6.

Lemiamoje partijoje niekas neabejojo Nolės pranašumu, kuomet jis truktelėjo į priekį 5:2, tačiau šis veiksmo filmas dar nebuvo pasiekęs savo kulminacijos. Serbas sugebėjo prapilti keturis geimus iš eilės ir 12-ajame geime buvo atsidūręs ties prarajos riba.

Tačiau tuomet jis šeštą kartą šiame mače laimėjo varžovo padavimus, o pratęsime sužaidė nepriekaištingai – nepralaimėjo nė vieno taško ir žengė į finalą.

3 valandų maratoną laimėjęs Nolė šiame sezone išlieka nepralaimėjęs – 22 pergalės iš tiek pat galimų.

„Tai buvo labai keistas mačas, – po pergalės atviravo Džokovičius. – Iš tikrųjų nežinau, kaip man pavyko laimėti, nes mano varžovas žaidė geriau. Korte tiesiog nesijaučiau gerai – tiek žaidimo, tiek fizine prasme.“

Finale N.Džokovičiaus lauks ne Stefanos Tsitsipas (ATP-6), o graiką sensacingai 7:6(5), 6:3 patiesęs Milošas Raoničius (ATP-30).

Įdomu tai, kad tarpusavio mačuose serbas pirmauja net 10:0.

VIDEO: Raonic Rockets Past Tsitsipas; Djokovic from the Brink! | Cincinnati Semi-Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius