Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vienas skambiausių karjeros laimėjimų – V.Gaubas patiesė buvusią 28-tą pasaulio raketę

Lietuvos tenisininkas Vilius Gaubas (ATP-316) bilietą į pagrindinį „Challenger“ turnyrą Žironoje (Ispanija) iškovojo patiesdamas praeityje pasaulio teniso elitui priklausiusį varžovą.
Vilius Gaubas
Vilius Gaubas / Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr.

Finaliniame atrankos etape 19-metis lietuvis 6:4, 6:3 įveikė praeityje net iki 28-tojo laiptelio ATP reitinge užkopusį portugalą Joao Sousą (ATP-278).

Ilgametis Portugalijos teniso vedlys per savo karjerą ATP ture vienetuose iškovojo 4 titulus, o taip pat pasiekė ir dviejų „Didžiojo kirčio“ turnyrų – „US Open“ ir Vimbldono – aštuntfinalius. Dvejetuose J.Sousa sugebėjo nužygiuoti iki „Australian Open“ pusfinalio bei ATP reitinge pasiekti 26-tą poziciją.

„Scanpix“/AP nuotr./Joao Sousa
„Scanpix“/AP nuotr./Joao Sousa

34-erių tenisininkas yra savo šalies rekordininkas – taip aukštai ATP reitinge nėra pavykę pabuvoti nė vienam portugalui. Tiesa, pastaraisiais metais J.Sousa išgyvena tikrą žaidybinę krizę, o jau už keleto savaičių Estorilyje vyksiančiame ATP 250 turnyre baigs profesionalo karjerą.

V.Gaubui tai bus pirmasis pagrindinis „Challenger“ turnyras šiame sezone. Įveikęs atranką lietuvis užsitikrino 4 ATP reitingo taškus ir 1200 JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius