Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti
2016 08 09

Viktoras Troickis: „Nepripažįstu Kosovo. Tai išgalvota valstybė“

Serbijos sporto ministras Vanja Udovičičius sukėlė tikrą diskusijų bangą Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, nes uždraudė stoti ant vieno podiumo savo šalies sportininkams, jeigu ant jo bus ir atletas iš Kosovo. Serbijos tenisininkas nesutiko su tokiais ekstremaliais prašymais, tačiau prisipažino, kad šios valstybės nepripažįsta.
Andy Murray prieš Viktorą Troickį
Andy Murray prieš Viktorą Troickį / „Scanpix“ nuotr.

Kosovas įgavo nepriklausomybę 2008-aisiais, tačiau pirmą kartą olimpinėse žaidynėse dalyvauja šiemet. Įdomu tai, kad šios šalies atstovė Majilinda Kelmendi dziudo varžybose jau padovanojo Kosovui ir pirmąjį aukso medalį.

Minėtasis Serbijos ministras davė nurodymus nelipti ant podiumo su Kosovo sportininkais: „Mes tikrai neklausysime jų himno ir nežiūrėsime į jų vėliavą.“

„Mes nepripažįstame Kosovo valstybės. Tą jums galiu pasakyti atvirai, – teigė V.Troickis. – Tai išgalvota valstybė ir aš nemanau, kad ji turi būti nepriklausoma. Kosovo žemės priklauso Serbijai, todėl ji tikrai neturėtų būti atskira.

Tai politiniai dalykai, į kuriuos aš nenoriu per daug gilintis. Mano nuomonė yra tokia, tačiau nesutinku su sporto ministru, kad reikia ignoruoti juos olimpiadoje. Norint suprasti šią situaciją, reikia žinoti visą šalies istoriją. Tačiau aš nesuvokiu, kodėl V.Udovičičius taip kategoriškai pasielgė.“

Kosovui atstovauja vos keli sportininkai, todėl maža tikimybė, kad ant olimpinio podiumo susikirs jų bei Serbijos atletų keliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius