Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2016 04 01

Viktorija Azarenka – per žingsnį nuo „Saulėtojo dvejetuko“

Viktorija Azarenka atsidūrė per Marytės plauką nuo taip vadinamojo „Saulėtojo dvejetuko“. Baltarusijos tenisininkė penktadienio naktį 6:2, 7:5 neprivargo su „Australian Open“ čempione Angelique Kerber (WTA-3) ir pateko į „Miami Open“ finalą.
Viktorija Azarenka
Viktorija Azarenka / „Scanpix“ nuotr.

8-ą vietą WTA reitinge užimanti V.Azarenka šeštadienį gali tapti vos trečia tenisininke, kuriai per dvi savaites pavyko laimėti Indian Velso ir „Miami Open“ turnyrus.

Kitą savaitę 26-erių Baltarusijos tenisininkė pirmą kartą nuo 2014-ųjų sugrįš į geriausių pasaulio tenisninkių penketuką.

„Miami Open“ turnyro finale V.Azarenka susikaus su Rusijos tenisininke Svetlana Kuznetsova, kuri į paskutinį šio turnyro etapą pateko pirmą kartą po 10 metų pertraukos.

VIDEO: „Miami Open“ moterų pusfinalis: Viktorija Azarenka – Angelique Kerber

Pirmame sete jau iki šeštojo geimo pradžios 26-erių baltarusė „Australian Open“ čempionei „įskiepijo“ dešimt smūgių be atsako ir, išsiveržusi priekin 4:1, persvaros iš rankų nepaleido iki pat seto pabaigos.

Nuo antrojo seto trečiojo geimo tenisininkės net septynis kartus iš eilės nesugebėjo laimėti savųjų kirčių, o V.Azarenka vargais negalais susikrovė persvarą 5:3. Tačiau 28-erių A.Kerber netrukus įsikibo už baltarusės uodegos ir laimėjo du geimus iš eilės. Vis dėlto Vokeitijos tenisninkei galiausiai parako neužteko, o V.Azarenka, dar kartą pažėrusi begalę smūgių be atsako, laimėjo du sekančius geimus ir žengė į „Miami Open“ finalą.

V.Azarenkai ir S.Kuznetsovai tai bus devinta tarpusavio dvikova. Kol kas abi tenisininkės viena prieš kitą yra iškovojusios po keturias pergales.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius