Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 11

Vilniuje – jubiliejinis aukščiausios kategorijos ITF turnyras

2020 metų sausio 15-19 dienomis Vilniuje, SEB arenoje, bus surengtas aukščiausios – pirmos – kategorijos Tarptautinės teniso federacijos (ITF) senjorų turnyras „Vilnius Cup 2020“. Šios varžybos šįkart bus jubiliejinės – dešimtosios.
Gvidas Sabeckis
Gvidas Sabeckis / Igno Daniso nuotr.

„Nuolatos siekiame tobulėti, todėl šis turnyras pamažu augo ir jau 2016 metais įgijo aukščiausią ITF kategoriją. Šis pripažinimas rodo, kad gebame rengti aukšto lygio turnyrus, todėl jo organizavimas mums yra ir prestižo klausimas“, – teigė turnyro direktorius Ramūnas Grušas.

Kaip ir kasmet, Vilniuje varžysis apie 200 žaidėjų, tarp kurių bent keletas patenka į savo amžiaus grupių ITF reitingo dešimtukus.

Tokie turnyrai skatina turizmą – nemažai žaidėjų atvyksta su šeimomis aplankyti Vilnių ir per tenisą turi galimybę pažinti Lietuvos sostinę. Pastaraisiais metais šiame turnyre varžėsi teniso mylėtojai iš tolimųjų pasaulio valstybių, tokių kaip Kosta Rika, Japonija, Indija ar Australija. Jiems, kaip ir pietinių Europos valstybių atstovams, norisi ne tik sudalyvauti turnyre, bet ir pamatyti bei pajausti lietuvišką žiemą.

Pasak R. Grušo, šį ITF turnyrą žaidėjai iš užsienio vertina dėl sąlygų, kurias čia galima gauti. SEB arenoje yra didelis aikštelių skaičius, o tame pačiame pastate įsikūrę viešbutis ir restoranas.

Šiame turnyre Vilniuje dvejus metus iš eilės žaidė buvusi šeštoji pasaulio dvejetų raketė lenkas Mariuszas Fyrstenbergas. Gerą turnyro lygį parodo tai, kad šis tituluotas lenkas 2019 metų turnyre liko už pusfinalio borto.

„Nėra lengva žaisti pirmo lygio veteranų turnyre. Čia, Vilniuje, susirenka daug pajėgių dalyvių iš visos Europos. Visgi manau, kad svarbiausia yra mėgautis tenisu. Buvau sužavėtas čia esančia infrastruktūra, nebuvau niekur matęs tokio didelio teniso komplekso. Kartu su broliu mėgavomės laiku, praleistu čia“, – sakė M. Fyrstenbergas.

Su pajėgiais svečiais iš užsienio sėkmingai varžosi ir Lietuvos tenisininkai.

Lietuvos teniso veteranai jau eilę metų yra tarp pasaulio elito. Štai Valdonė Vozbutienė ITF 50+ reitinge užima penktąją vietą, o neseniai buvo pakilusi iki pirmosios. Eglė Jurkevičienė 45+ reitinge yra 15-a. Nemažai apdovanojimų „Vilnius Cup“ varžybose yra iškovoję ir Lietuvos vyrai. Šių metų pradžioje vykusiame turnyre 35+ amžiaus grupėje į pusfinalį prasibrovė net trys lietuviai, o nugalėjo buvęs profesionalas Gvidas Sabeckis.

Registracija į šį turnyrą tęsis iki sausio 7 dienos.

Šiame turnyre vyrai varžosi aštuoniose amžiaus grupėse (virš 35, 40, 45, 50, 55, 60, 65, 70 metų), moterys – penkiose (virš 35, 40, 45, 50, 55). Bus žaidžiamos tiek vienetų, tiek dvejetų varžybos. Per penkias dienas šiame ITF turnyre yra sužaidžiama netoli 300 mačų.

Dešimtą kartą SEB arenoje organizuojamas turnyras yra vienas didžiausių Baltijos šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius