Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 04

Vimbldonas: Ričardas Berankis nepasipriešino fantastiškai padavinėjusiam prancūzui

Stipriausiam Lietuvos tenisininkui Ričardui Berankiui (ATP-77) nepavyko užfiksuoti istorinio pasiekimo ir pirmą kartą patekti į trečią Vimbldono etapą.
Ričardas Berankis ir Jo-Wilfriedas Tsonga susikaus antrajame Vimbldono etape
Ričardas Berankis ir Jo-Wilfriedas Tsonga susikaus antrajame Vimbldono etape / „Scanpix“ nuotr.

Lietuvis per 1 valandą ir 46 minutes 6:7(4), 3:6, 3:6 kapituliavo prieš Jo-Wilfriedą Tsongą (ATP-72), kuris į Vimbldono trečią etapą pateko jubiliejinį dešimtą kartą.

Ričardas pirmajame dvikovos sete buvo per du taškus nuo pergalės, tačiau J.W.Tsonga pasitelkė rimčiausią savo ginklą – padavimus, ir išplėšė pratęsimą.

Jame prancūzui užteko laimėti vieną tašką paduodant mūsų tautiečiui, o vėliau tiesiog užbombardavęs lietuvį galingais kirčiais laimėjo setą.

Antrajame sete prancūzas lemiamą spurtą inicijavo aštuntajame geime, kuomet antrą kartą laimėjo R.Berankio padavimus.

Trečiojo seto pradžioje abu tenisininkai užtikrintai padavinėjo iki septintojo geimo, kuriame į priekį ir vėl šovė tituluotas prancūzas. Tenisininkas setą užbaigė laimėdamas keturis geimus paeiliui bei švęsdamas pergalę.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Jo-Wilfriedas Tsonga
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Jo-Wilfriedas Tsonga

Le Mano mieste gimęs tenisininkas prie padavimų linijos išdarinėjo tikrus stebuklus – atliko 13 neatremiamų padavimų, o pirmaisiais kirčiais laimėjo net 87 procentus taškų (45/52).

Nepaisant nesėkmės R.Berankis šių metų Vimbldono čempionate pasirodė tikrai solidžiai – pirmajame rate įveikė 27-ą pasaulio raketę Denisą Šapovalovą.

Lietuvis bus apdovanotas 45 ATP reitingo taškais ir 72 tūkstančiais svarų sterlingų (~80 tūkst. eurų).

Susitikimo eiga: R.Berankis – J.W.Tsonga 6:7, 3:6, 3:6

Trečiasis setas

Ričardas dar kartą pralaimi savo padavimus bei turi atsisveikinti su Vimbldonu.

Atrodo trūksta nedaug, bet visą intrigą J.W.Tsonga eilinį sykį panaikina žvėriškais pirmaisiais padavimais – R.Berankis atsilieka 3:5.

Neatleistinos klaidos iš lietuvio pusės – Ričardas rėkia, pyksta ant savęs, tačiau pralaimi savo padavimų seriją. Trečiasis Vimbldono etapas atrodo labai miglotai – deficitas 3:4.

J.W.Tsonga ir toliau žaidžią savo tenisą – vėl keturi laimėti taškai iš eilės ir lygybė – 3:3.

Rezultatui esant 0:15 Ričardas apgauna savo oponentą ir antruoju bandymu siunčia ace'ą. Tačiau po jo seka dviguba klaida, o po jos – vėl identiška situacija. Lietuvis antrą kartą atlieka neatremiamą padavimą iš pakartotinio bandymo. Keletas smūgių į linijas, du išsaugoti break point'ai ir kova tęsiasi – 3:2.

Sunku kažką ir bepridurti. Monstriški, tiesiog monstriški prancūzo pirmieji kirčiai – tai buvo turbūt greičiausias dvikovos geimas, trukęs apie minutę (2:2).

Tenisininkai apsikeičia laimėtomis padavimų serijomis – R.Berankis pirmauja 2:1.

Reikia kuo greičiau pamiršti nesėkmingą atkarpą antrojo seto pabaigoje. Ričardas reabilituojasi paduodant – laimi keturis taškus paeiliui – 1:0.

Antrasis setas

J.W.Tsonga žaidžia tarsi ant sparnų – tiek stipriai paduoda, tiek spėja suskubti prie tinklo ir laimėti gražų tašką. Deja, tačiau lietuvis prieš save turi dviejų setų deficitą – 3:6.

Blogiausia, kas galėjo atsitikti – iš pradžių lietuvis nesusitvarko su pjautu smūgiu, tuomet klysta prie tinklo ir nuo galinės linijos. Šįkart fortūna šypsosi prancūzui – tenisininkas suspėja prie nuo tinklo atšokusio kamuoliuko ir didina savo pranašumą – 3:5.

Nieko nepadarysi – J.W.Tsonga servuoja lyg Ivo Karlovičius ar Johnas Isneris. Reikia laukti savo šanso ir vėl mažinti deficitą – 3:4.

Tai turbūt jau ketvirtasis kartas, kuomet nuo tinklo atsimušęs žaidimo įrankis skrieja į prancūzo aikštelės dalį. Ričardas neatrodo paveiktas pralaimėjimo pirmo seto pratęsime ir atlieka mirtiną smūgį iš dešinės. Rezultatas vėl lygus – 3:3.

Prancūzas pademonstruoja įgūdžius prie tinklo ir toliau šeimininkauja – 2:3 prancūzo naudai.

Lietuvis išlaiko šaltus nervus ir kaunasi kaip lygus su lygiu – 2:2.

Antrasis setas klostosi panašiai kaip pirmasis – tenisininkai apsikeičia užtikrintomis padavimų serijomis, tačiau prancūzas paduodant atrodo vis solidžiau – Ričardas atsilieka 1:2, bet jo eilė paduoti.

Pirmasis setas

Deja, tačiau Ričardas pralaimi pirmą setą ne tik šiame mače, bet ir šių metų Vimbldone – pratęsime nusileista 4:7.

J.W.Tsonga pirmasis laimi tašką paduodant oponentui ir pranašumą įtvirtina dar vienu solidžiu kirčiu – kol kas prancūzas priekyje 4:2.

Įtemptas 12-asis geimas – Ričardas buvo per du taškus nuo pergalės, tačiau prancūzą ir vėl gelbėja stiprūs pirmieji kirčiai – 6:6.

Sėkmė kol kas taip pat lietuvio pusėje – jau antrą kartą kamuoliukas atsimuša į tinklą ir krenta į varžovo aikštelės dalį. Sausas geimas ir 6:5!

Panašu, jog gali kartotis pirmosios R.Berankio dvikovos prieš D.Šapovalovą scenarijus. Prancūzas dar kartą išlygina rezultatą ir mes artėjame prie pratęsimo – 5:5.

Seto kontrolė ir vėl lietuvio rankose – pirmaudamas 40:30 tenisininkas nesidrovi ir skuba prie tinklo bei laimi tašką – 5:4, tačiau padavinės prancūzas.

Dovanėlės atskrieja ir iš oponento – dviguba klaida, keletas netikslių smūgių iš dešinės ir rezultatas vėl lygus – 4:4!

Štai ką reiškia prastai pradėtas geimas – mūsų tautietis nepataiko lengvo kamuolio iš dešinės ir nors panaikina deficitą (0:30), padaro dar dvi neišprovokuotas klaidas, kurios kainuoja pralaimėtą padavimų seriją – 3:4 ir paduos prancūzas.

Ričardas šeštąjį geimą pradeda laimėdamas tašką prie tinklo, tačiau po seka keletas nesėkmingų kamuoliuko priėmimų. Įpusėjus setui lygybė 3:3.

Lietuvis ir toliau atrodo solidžiai – dar viena užtikrinta padavimų serija, o rezultatas – 3:2.

J.W.Tsonga daro tai, ką moka geriausiai – galingai paduoda. Tačiau R.Berankis susikuria break point'ą. Lietuvis turėjo auksinę galimybę iš kairės padidinti pranašumą, tačiau kamuoliukas atsimuša į tinklą. Jau netrukus rezultatas tampa lygus – 2:2.

Tenisininkai apsikeičia fantastiškais kirčiais iš dešinės – kol kas didžiąją daugumą ilgesnių pasimušinėjimų laimi lietuvis. 2:1.

Prancūzas geimą pradeda stipriais padavimais ir išsiveržia į priekį 40:0, tačiau lietuvio tai neatbaido – agresyviai žaisdamas jis lygina rezultatą (40:40). Visgi du monstriški prancūzo padavimai atneša simbolinę pergalę – 1:1.

Ričardas gyvena praeito susitikimo nuotaikomis – mačą pradeda įspūdingais padavimais ir išsiveržia į priekį – 1:0.

Pirmasis padavinės lietuvis.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Ričardas Berankis
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Ričardas Berankis

Lietuvis šiame sezone yra iškovojęs 31 pergalę ir patyręs 13 pralaimėjimų. Ričardo sąskaitoje – net trys „Challenger“ serijos turnyrų trofėjai.

R.Berankio pasirodymai Vimbldone:

2010 Antrasis etapas (pralaimėta F.Lopezui)
2012 Pirmasis kvalifikacijos etapas
2013 Pirmasis etapas (pralaimėta P.H.Mathieu)
2014 Trečiasis kvalifikacijos etapas
2015 Antrasis etapas (pralaimėta M.Čiličiui)
2016 Pirmasis etapas (pralaimėta M.Willisui)
2017 Pirmasis etapas (pralaimėta S.Darciui)
2018 Pirmasis etapas (pralaimėta M.McDonaldui)
J.W.Tsongos pasirodymai Vimbldone
2017 Trečiasis etapas (pralaimėta S.Querrey)
2016 Ketvirtfinalis (pralaimėta A.Murray)
2015 Trečiasis etapas (pralaimėta I.Karlovičiui)
2014 Ketvirtasis etapas (pralaimėta N.Džokovičiui)
2013 Antrasis etapas (pralaimėta E.Gulbiui)
2012 Pusfinalis (pralaimėta A.Murray)
2011 Pusfinalis (pralaimėta N.Džokovičiui)
2010 Ketvirtfinalis (pralaimėta A.Murray)
2009 Trečiasis etapas (pralaimėta I.Karlovičiui)
2007 Ketvirtasis etapas (pralaimėta R.Gasquet)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius