TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 07 12

Vimbldonas turės naują čempionę – titulą gynusi J.Rybakina nesulaikė tunisietės

Kazachstanui atstovaujančios Jelenos Rybakinos (WTA-3) titulo gynyba Vimbldone baigėsi ketvirtfinalio etape, kuriame čempionei kelią pastojo Tuniso teniso žvaigždė.
47rs230712b646
Jelena Rybakina ir Ons Jabeur / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šeštoji planetos raketė Ons Jabeur (WTA-6) trečiadienį centrinaime Vimbldono korte pateikė sensaciją ir 6:7(5), 6:4, 6:1 nugalėjo praėjusių metų čempionę J.Rybakiną.

Tunisietė pademonstravo tvirtą charakterį po labai apmaudžiai susiklosčiusio pirmojo seto, kuriame ji pirmavo 6:5 ir paduodama turėjo set point'ą, tačiau jo neišnaudojo, o netrukus sekė ir pralaimėtas pratęsimas.

Visgi nuo antrosios partijos pradžios O.Jabeur užtikrintai laikė padavimus ir daugiau nė sykio nepralaimėjo savo padavimų serijos. Savo ruožtu oponentė trečiajame sete atrodė palūžusi, neveikė ir monstriški kazachės pirmieji servai.

Būtent šios tenisininkės praėjusių metų Vimbldone papuošė ir didįjį moterų vienetų varžybų finalą, o tuomet po trijų setų rezultatu 3:6, 6:2, 6:2 triumfavo Jelena. Kadangi prieš 12 mėnesių Londone reitingo taškai skiriami nebuvo, buvusi čempionė greičiausiai išlaikys trečią WTA reitingo poziciją.

Paskutinį kartą Vimbldone dvi finale susikovusios žaidėjos prabėgus metams viena prieš kita stojo tik 2009 metais, kuomet susikirto legendinių seserų Williams keliai.

O.Jabeur tai bus trečiasis „Didžiojo kirčio“ pusfinalis jos karjeroje, kuriame tunisietės lauks dar viena agresyvų žaidimą demonstruojanti tenisininkė – Aryna Sabalenka (WTA-2).

Baltarusė kitame ketvirtfinalyje užtikrintai 6:2, 6:4 susitvarkė su Madison Keys (WTA-18) ir pateko į ketvirtą „Grand Slam“ pusfinalį iš eilės ir apskritai jau šeštąjį karjeroje.

A.Sabalenka tapo tik trečiąja tenisininke „Open Era“ laikotarpyje, laimėjusi pirmus šešis savo „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalius. Pergalė pusfinalyje jai garantuotų pirmą vietą WTA reitinge.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius