Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 06 24

Vimbldono burtai: Ričardui Berankiui – puiki proga susikauti su Rogeriu Federeriu

Penktadienį buvo ištraukti trečiojo metų „Didžiojo kirčio“ turnyro burtai, po kurių paaiškėjo, kad geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis pirmame Vimbldono etape susikaus su kvalifikaciją įveikusiu tenisininku.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“/AP nuotr.

Kol kas dėl prasto oro Vimbldone buvo sužaistos ne visos kvalifikacijos dvikovos, tad 26-erių metų lietuvio varžovas turėtų paaiškėti vėliau penktadienį.

Pirmame etape pergalę iškovojusiam tenisininkui atiteks 45 ATP reitingo taškai ir 50 tūkst. svarų sterlingų. Vien už dalyvavimą varžybose žaidėjams atiteks 10 reitingo taškų ir 30 tūkst. svarų sterlingų piniginė premija.

Antrame etape R.Berankis gali susitikti su geriausiu Šveicarijos tenisininku Rogeriu Federeriu, kuriam pirmame etape iššūkį mesti bandys argentinietis Guido Pella.

Vimbldono burtai
Vimbldono burtai

53-iajai pasaulio raketei iš Lietuvos tai bus ketvirtas Vimbldonas karjeroje. Geriausias R.Berankio pasiekimas Londone – 2010 ir 2015 metais pasiektas antrasis etapas.

Apskritai sėkmingiausias „Didžiojo kirčio“ turnyras R.Berankiui yra „Australian Open“ čempionatas, kuriame jis 2011 ir 2013 metais.

Šiemet geriausias Lietuvos tenisininkas ant žolės žaidė du kartus – Halėje ir Notingame. Vokietijoje R.Berankis krito jau pirmame etape. Notingame lietuvis gavo skirstymą, tad iškart žengė į antrą etapą, kuriame antrą kartą šiemet nusileido britui Danieliui Evansui.

Ernestui Gulbiui su burtais pasisekė ne taip. Geriausias Latvijos tenisininkas jau pirmame etape susikaus su 26-ąja pasaulio rakete Jacku Socku.

Pirmoji pasaulio raketė Novakas Džokovičius, medžiojantis „Kalendorinį kirtį“, pirmame Vimblono etape susikaus su britu Jamesu Wardu. Apskritai serbui burtai nėra labai sunkūs.

N.Džokovičiaus prognozuojama kelionė link finalo:

Etapas Prognozuojami N.Džokovičiaus varžovai
1 Jamesas Wardas
2 Kyle'as Edmundas/Adrianas Mannarino
3 Lukašas Rosolas
4 Davidas Ferreras
Ketvirtfinalis Milošas Raoničius
Pusfinalis Rogeris Federeris
Finalas Andy Murray

Geriausiam Didžiosios Britanijos tenisininkui Andy Murray, kuris Vimbldoną laimėjo 2013 metais, burtai taip pat visai palankūs.

Prognozuojamas Andy Murray kelias link finalo:

Etapas Prognozuojami A.Murray varžovai
1 Liamas Broady
2 Yen-Hsun Lu
3 Benoit Paire
4 Nickas Kyrgiosas
Ketvirtfinalis Richardas Gasquet
Pusfinalis Stanas Wawrinka
Finalas Novakas Džokovičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius