Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 31

„WTA Finals“ turnyre – dar daugiau sutriuškinimų ir siaubinga korto būklė

Meksikoje tęsiasi baigiamasis sezono WTA tenisininkių turnyras „GNP Seguros WTA Finals Cancun“, kuriame dėl reitingo taškų ir įspūdingų piniginių prizų varžosi aštuonios geriausios metų žaidėjos.
Iga Swiatek
Iga Swiatek / „Twitter“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Per pirmąsias dvi pirmenybių Meksikos kurorte Kankune dienas teniso gurmanai įspūdingais trileriais mėgautis kol kas galimybių neturėjo.

„WTA Finals“ turnyre kol kas visi keturi vienetų susitikimai baigėsi dviejų setų kovomis, o iš aštuonių žaistų setų net penki finišavo rezultatais 6:0 arba 6:1.

Pergalingai turnyrą pradėjo antroji planetos raketė ir viena iš favoričių Iga Swiatek (WTA-2). Keturių „Didžiojo kirčio“ titulų savininkė turėjo paplušėti pirmajame sete, bet galiausiai 7:6(3), 6:0 susitvarkė su Vimbldono čempione Marketa Vondrousova (WTA-6) iš Čekijos.

22-ejų lenkei triumfuoti setuose sausais rezultatais jau tampa įprasta – antrą sezoną paeiliui ji per metus laimi bent 20 setų rezultatu 6:0 ir tapo pirmąja tokia tenisininke nuo Monicos Seles ir Steffi Graf pasiekimų 1991-1992 metais.

Trečius metus iš eilės į baigiamąjį metų turnyrą patenkanti I.Swiatek kol kas geriausią asmeninį rezultatą užfiksavo praėjusiame sezone, kuomet pasiekė pusfinalį.

Savo ruožtu jos oponentė M.Vondrousova po dvikovos išstojo su pareiškimu apie siaubingą korto būklę. Tenisininkė savo instagrame pasidalijo vaizdo įrašu, kuomet kamuoliukas centriniame korte į dangą atsimuša vieną sykį ir iš karto susminga į žemę.

„Tai labai liūdna mums visiems“, – trumpai ir aiškiai parašė čekė.

Apie sunkias sąlygas žaisti centrinėje aikštėje po savo pirmųjų mačų jau pasisakė ir Aryna Sabalenka (WTA-1) bei Jelena Rybakina (WTA-4).

Kitame antrosios pirmenybių dienos mače intrigos buvo dar mažiau. Neseniai karūnuota „US Open“ čempionė Coco Gauff (WTA-3) pirmą karjeros pergalę finaliniame WTA turnyre iškovojo rezultatu 6:0, 6:1 sutriuškindama Ons Jabeur (WTA-7).

19-metė jaunuolė mėgaujasi savo viešnage Meksikoje ir publikos rodomu dėmesiu – tenisininkė atskleidė, kad vienas iš žiūrovų jai netgi pasipiršo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius