Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 18

Žemiau reitinguoti šeimininkų tenisininkai nepasipriešino ATP turo žvaigždėms

Trečiąją „Australian Open“ pirmenybių dieną rimti iššūkiai laukė gausiai palaikomų vietinių tenisininkų, tačiau nė vienam iš jų nepavyko pateikti didelių sensacijų ir patiesti vieną iš ATP turo žvaigždūnų.
Aistringieji Australijos teniso aistruoliai pergalėmis trečiąją „Australian Open“ dieną nesilepino
Aistringieji Australijos teniso aistruoliai pergalėmis trečiąją „Australian Open“ dieną nesilepino / „Twitter“ nuotr.

Arčiausiai staigmenos vyrų vienetų pirmenybėse buvo Jasonas Kubleris (ATP-84), kurio šansai iš žemiau reitinguotų australų ir buvo vertinami geriausiai.

29-erių tenisininkas keturių setų kovoje 4:6, 7:5, 4:6, 2:6 turėjo pripažinti ruso Kareno Chačanovo (ATP-84) pranašumą.

Praėjusiame sezone didelį šuolį iš „Challenger“ į ATP turą atlikęs australas nustebino teniso pasaulį pasiekdamas Vimbldono aštuntfinalį, tačiau tokio paties herojiško žygio savo gimtinėje vykstančiame „Grand Slam“ turnyre pakartoti nesugebėjo.

Tai pirmasis kartas J.Kublerio karjeroje, kai jis apskritai pateko į antrą „Australian Open“ ratą, nors šiame turnyre dalyvauja jau septintą sykį.

.Savo ruožtu K.Chačanovas Australijoje demonstruoja stabilumą ir penktus metus paeiliui pasiekia trečiąjį etapą. Tiesa, šis etapas tenisininkui išlieka užburtas, o nesėkmių seriją jame rusas sieks nutraukti dvikovoje prieš Frances Tiafoe (ATP-17).

Labai rimtą pareiškimą prieš trečiojo etapo kovas ant stalo tėškė Stefanos Tsitsipas (ATP-4). Graikas apkartino šeimininkų vakarėlį ir net 6:3, 6:0, 6:2 sutriuškino australą Rinkį Hijikatą (ATP-169).

Tris kartus pusfinalį Melburne pasiekęs 24-erių tenisininkas pergalę pasiekė vos per 1 valandą ir 32 minutes.

Graikijos teniso rinktinės lyderis kovoja ne tik dėl pirmojo karjeros „Didžiojo kirčio“ titulo, bet ir galimybės pasiekti ATP reitingo viršūnę. Tai nutiks tik tokiu atveju, jei jis taps čempionu.

Dėl bilieto į aštuntfinalį S.Tsitsipo varžovu bus olandas Tallonas Griekspooras (ATP-63).

Įspūdingą žaidimą Australijoje demonstruoja ir Daniilas Medvedevas (ATP-7). Buvusi pirmoji planetos raketė 7:5, 6:2, 6:2 nepaliko vilčių dar vienam Australijos tenisininkui Johnui Millmanui (ATP-140).

Tiek jis, tiek ir S.Tsitsipas šiose pirmenybėse kol kas žygiuoja be pralaimėtų setų. Abiejų tenisininkų keliai gali susikirsti turnyro pusfinalyje.

D.Medvedevas siekia tapti tik ketvirtuoju žaidėju „Open Era“ laikotarpyje, pasiekusiu bent tris „Australian Open“ finalus. Lemiamuose mūšiuose Melburne rusas krito 2021 ir 2022 metais.

Dabar Daniilo lauks amerikietis Sebastianas Korda (ATP-31).

Visgi vienas iš kortų šeimininkų trečiadienį rankas kėlė į viršų. Thanasis Kokkinakis (ATP-159), kurio mačas prieš Fabio Fogninį (ATP-57) startavo dar antradienį, o dėl prastų oro sąlygų buvo nukeltas bent keletą sykių, laimėjo rezultatu 6:1, 6:2, 6:2.

Tiesa, šioje akistatoje tenisininkų reitingas buvo labai apgaulingas – ryškiu mačo favoritu ir bus laikomas australas, kuris kitame etape sieks pergalės prieš Andy Murray (ATP-66).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius