-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 tobuliausių pasaulio vietų bangų gaudytojams

Dėl išsvajotos bangos – nors ir į pasaulio kraštą! Tai patvirtintų bet kuris tikras vandens sporto aistruolis. O kur keliauti, bangų mylėtojai tikrai turi! Pristatome jums 10 įspūdingiausių gamtos kampelių, kuriuos bangų gaudytojai vadina rojumi žemėje.
Oahu
Oahu / 123rf.com nuotr.

„Bondi“ paplūdimys

Vienas labiausiai bangų medžiotojų pamėgtų pasaulio paplūdimių yra Sidnėjuje. Jau pats pakrantės pavadinimas kalba apie tai, kad ji sukurta vandens sporto mėgėjams. Išvertus iš aborigenų kalbos „Bondi“ reiškia „per akmenis lūžtantį vandenį“. Burlentininkų, banglentininkų ir kitų vandens sporto entuziastų čia rasi bet kokiu oru. Tiesa, ne tik todėl, kad sąlygos sportui yra idealios, bet ir dėl paties paplūdimio infrastruktūros.

123rf.com nuotr./Bondi
123rf.com nuotr./Bondi

Vasarą siekiant apsaugoti tiek poilsiautojus, tiek sporto mėgėjus, vandenyje įtaisomi nuo ryklių saugantys tinklai. Šiame paplūdimyje yra ne tik nemokami dušai ir tualetai, bet ir daugelį žavinčios nemokamos grilio vietos, kur poilsiautojai gali kepti ką tik panorėję – be jokių mokesčių.

123rf.com nuotr./Kuta paplūdimys
123rf.com nuotr./Kuta paplūdimys

„Kuta“ paplūdimys

„Kuta“ – labiausiai Balio salos vandens entuziastų ir svečių pamėgtas kampelis. Įspūdingo grožio bangos, baltas ir minkštas smėlis bei palmės į šią pakrantę traukia viso pasaulio turistus. Būtent šiame paplūdimyje užsimezgė Balio banglentininkų tradicijos ir dabar į minėtą paplūdimį plūsta tiek vandens sporto naujokai, tiek itin patyrę asai.

123rf.com nuotr./Santa Kruzas
123rf.com nuotr./Santa Kruzas

Santa Kruzas

Pamišusiems dėl bangų puikią vietelę gali pasiūlyti ir Kalifornija. Santa Kruzas – vienas iš realiausių pretendentų vadintis pasaulio banglenčių sporto sostine. Ši pakrantė garsėja savo bangų „agresyvumu“, todėl vandens sporto naujokams čia patartina būti itin atsargiems. Beje, ne tik dėl pačių bangų, o kartais ir dėl patyrusių banglentininkų, kurie ne itin noriai dalijasi savo „grobiais“ su pradedančiaisiais.

123rf.com nuotr./„Bells“ paplūdimys
123rf.com nuotr./„Bells“ paplūdimys

„Bells“ paplūdimys

Vos kiek daugiau nei valanda kelio nuo Melburno ir štai prieš jus – viena iš labiausiai bangų medžiotojų išsvajotų vietų – „Bells“ paplūdimys. Kiekvienas patyręs banglentininkas šią pakrantę turėtų įtraukti į savo lankytinų vietų TOP 10. Kodėl? Nes būtent čia vandens mėgėjų laukia idealiausios ir neretai net 5 metrus siekiančios bangos!

123rf.com nuotr./Tersas
123rf.com nuotr./Tersas

Tersas

Vienas geriausių Jungtinės Karalystės paplūdimių adrenalino mėgėjams yra įsikūręs Škotijoje. Tersas nuo kitų vandens sporto „sostinių“ išsiskiria vandens temperatūra, taigi – ši pakrantė skirta drąsiems ir tikrai pametusiems galvą dėl bangų sportininkams. Šioje vietoje bangų medžiotojai iš tiesų gali „pagauti“ įspūdingų laimikių, tačiau būtina turėti minty, kad negailestingas šiaurės vėjas gali plaukimo malonumą ir apkartinti.

123rf.com nuotr./Oahu
123rf.com nuotr./Oahu

Oahu

Niekas nesuklystų Havajus pavadindamas banglentininkų namais. Paplūdimiuose vyrauja įspūdinga nuotaika – vietiniai gyventojais gyvena savo gyvenimą, paplūdimiai nusėti saulės voniomis besimėgaujančų turistų, o vandenyje nenustoja siausti savo gyvenimo bangų laukiantys adrenalino mėgėjai.

123rf.com nuotr./Mentevajaus salos
123rf.com nuotr./Mentevajaus salos

Mentevajaus salos

Mentevajaus salos – palyginti nauja banglenčių entuziastų kryptis. Šiltas kristalinio tyrumo vanduo banglentininkus čia pradėjo traukti tik nuo 1990-ųjų. Tada dėl įspūdingų bangų ir nepaliesto atogrąžų miškų gamtos ši pakrantė tapo viena mėgstamiausių patyrusių banglentininkų kryptimi.

123rf.com nuotr./Sors Hozgoras
123rf.com nuotr./Sors Hozgoras

Sors Hozgoras

Pietvakarių Prancūzija taip pat turi ką pasiūlyti į banglentininkų TOP 10. Puikų paplūdimį ir gausybę bangų jums gali pasiūlyti Sors Hozgoras. Dalis vandens sporto entuziastų tikina, kad tai – geriausia vieta bangų medžiotojams visoje Europoje!

Naranchas

Kosta Rikos dovana banglenčių sporto mėgėjams – įspūdingasis Naranchas. Būtent ji dažniausiai pačių sporto aistruolių vadinama Meka. Tobulos bangos čia bangų gaudytojų laukia ištisus metus, tačiau geriausias sezonas čia nuo gruodžio iki kovo. Būtent tada su bangomis ir vėju susilieję sportininkai gali pajusti tikrąją euforiją.

123rf.com nuotr./Jeffreys Bay
123rf.com nuotr./Jeffreys Bay

„Jeffreys Bay“

Galiausiai, pamedžioti bangų gali pakviesti ir Pietų Afrika. O jos pakrantė tikrai nė kuo nenusileidžia anksčiau išvardintoms! Tobulu smėliu, įspūdingo grožio paplūdimiu ir tobulomis bandomis aistruolius Pietų Afriką vilioja jau 1960-ųjų. Taigi – jau kone pusė šimto metų šiam paplūdimiui ir jo bangoms – nėra lygių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius