Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Abi porinės dvivietės kovos pasaulio čempionato finaluose dėl medalių

Penktadienį Sarastoje vykstančiame pasaulio čempionate pusfinalio barjerą įveikti ir žengti į finalą pavyko abiems Lietuvos porinėms dvivietėms.
M.Griškonis ir S.Ritteris turėjo pasistengti, kad patektų į finalą.
M.Griškonis ir S.Ritteris turėjo pasistengti, kad patektų į finalą. / Rimanto Navicko nuotr.

Lengviau tai padarė Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė, pusfinalio pirmajame plaukime užėmusios antrąją vietą.

Mūsiškės 2 km nuirklavo per 6 min. 57,86 sek. ir į finalą žengė kartu su amerikietėmis Meghan O'Leary ir Ellen Tomek (6.55,29) bei prancūzėmis Helene Lefebvre ir Elodie Ravera-Scaramozzino (6.59,81).

Tuo metu Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritteris savo tikslą pasiekė tik distancijos paskutinėje – ketvirtojoje – dalyje. Įveikus 500 m olimpiniai vicečempionai buvo šešti, po 1000 m – penkti, o po 1500 m – ketvirti. Vis dėlto paskutinius 500 m lietuviai įveikė galingai ir sugebėjo gerokai aplenkti iki tol 3-ojoje vietoje irklavusius britus.

Mūsiškiai 2 km įveikė per 6 min. 17,04 sek., o juos aplenkė prancūzai Matthieu Androdiasas ir Hugo Boucheronas (6.15,39) bei Naujosios Zelandijos atstovai Johnas Storey ir Christopheris Harrisas (6.16,33).

Deja, nepavyko prasimušti į finalą Augustui Navickui. Žmonių su negalia vienviečių pusfinalio antrajame plaukime lietuvis užėmė 5-ąją vietą (11 min. 16,40 sek.) ir pasaulio čempionatą užbaigs startu B finale.

Penktadienį vakare C finale savo pasirodymą pasaulio čempionate dar užbaigs mūsų keturvietė be vairininko, kurią irkluoja Povilas Stankūnas, Saulius Ilonis, Giedrius Bieliauskas ir Dominykas Jančionis. Mūsų komanda dėl 13-15 vietų varžysis su Pietų Afrikos Respublikos ir Argentinos irkluotojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius