Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stipriai pasikeitusi plaukikų estafetės komanda nenustebino, bet pažadėjo Europos čempionate plaukti kur kas greičiau

Iš pagrindų pasikeitusiai Lietuvos plaukimo komandai Budapešte vykstančiame pasaulio čempionate nustebinti nepavyko. Sekmadienio rytą vykusioje 4x100 m kombinuotoje estafetėje mūsiškiai užėmė 17-ąją vietą.
Danas Rapšys
Danas Rapšys / Vytauto Dranginio nuotr.

Lietuvos komandą šįkart sudarė Danas Rapšys (plaukimas nugara), Andrius Šidlauskas (plaukimas krūtine), Deividas Margevičius (plaukimas peteliške) ir Simonas Bilis (plaukimas laisvuoju stiliumi).

Antrajame atrankos plaukime kovoję lietuviai distanciją įveikė per 3 min. 36,75 sek. ir buvo septinti.

Atranką laimėjo amerikiečiai (3 min. 29.66 sek.), pranokę japonus (3:31.63).

Įdomu, jog 2015-aisiais metais pasiektas šios rungties Lietuvos rekordas (3 min. 35,30 sek.) priklauso D.Rapšiui, Giedriui Titeniui, Tadui Duškinui ir Mindaugui Sadauskui. Iš pastarojo ketverto Budapešte estafetės komandoje plaukė vienintelis Danas.

„Rezultatas tikrai galėtų būti daug geresnis. Jaučiame, kad potencialo turime kur kas daugiau. Yra keletas niuansų prie kurių pasikeitus komandai, reikia priprasti, nėra lengva prieš tai plaukusį sportininką „pajausti“ per keletą treniruočių“, – po finišo kalbėjo D.Margevičius.

Savo kolegai pritarė ir Simonas Bilis. „Neabejoju, kad kitąmet, kai vyks Europos čempionatas, mes būsime pasirengę kur kas geriau, – kalbėjo sportininkas. – Vien aš galiu plaukti visa sekunde greičiau. Šį kartą trūko pasirengimo, bet ateityje tikrai viskas bus geriau.“

S.Bilis taip pat prasitarė, kad ruoštis estafetei šį kartą kiek sutrukdė varžybų išvakarėse laikytas egzaminas.

Paklaustas, kaip sekėsi, sportininkas šypsojosi ir teigė tikintis, kad artimiausiu metu studijas Šiaurės Karolinos universitete pavyks užbaigti.

„Būdamas čia vieną egzaminą jau išlaikiau ir tai padariau gerais balais. Kitą laikiau vakar ir šiuo metu dėstytojai dar vertina. Tikiuosi, kad viskas bus gerai“, – optimistiškai kalbėjo panevėžietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius