Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Audringi kaltinimai Tokijuje: „Plaukimo varžybos tikriausiai nėra „švarios“

Triskart Rio de Žaneiro olimpinis čempionas, Tokijuje sidabrą ir bronzą laimėjęs amerikietis Ryanas Murphy sukėlė tikrą audrą, pareikšdamas, kad „plaukimo varžybos tikriausiai nėra „švarios“.
R.Murphy Tokijuje pralaimėjo J.Rylovui plaukdamas ir 100, ir 200 m nugara.
R.Murphy Tokijuje pralaimėjo J.Rylovui plaukdamas ir 100, ir 200 m nugara. / „Scanpix“ nuotr.

26-erių plaukimo nugara specialistas Tokijuje ir 100, ir 200 metrų nuotolyje į priekį praleido rusą Jevgenijų Rylovą. 100 m rungtyje jį dar aplenkė ir kitas rusas Klimentas Kolesnikovas.

Tiesa, R.Murphy tiesiogiai Rusijos neįvardino, tačiau leido suprasti, kad kaltina būtent šią valstybę. Dėl dopingo skandalų Rusija Tokijo olimpiadoje dalyvauja su Rusijos olimpinio komiteto (ROK) pavadinimu.

„Aš tikiu, kad plaukime yra dopingo“, – skambiai rėžė triskart olimpinis čempionas. „Man tikrai labai sunku varžytis, kai žinau, kad varžybos tikriausiai nėra „švarios“.

Kaltinimus Rusijai tarp eilučių metė ir bronzą toje pačioje 100 m nugara rungtyje iškovojęs britas Luke‘as Greenbankas: „Žinoma, tai erzina, kai žinai, kad yra šalis, kurioje dopingo vartojimas yra skatinamas.“

Spaudos konferencijoje šalia R.Murphy sėdėjęs rusas J.Rylovas nuo tiesioginio atsakymo išsisuko: „Aš visada buvau už „švarų“ sportą“, – atsakė du aukso ir vieną sidabro medalį Tokijoje laimėjęs J.Rylovas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Amerikietis R.Murphy, rusas J.Rylovas ir britas L.Greenbankas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Amerikietis R.Murphy, rusas J.Rylovas ir britas L.Greenbankas

Dėl dopingo skandalų Rusijos sportininkai Tokijo olimpiadoje dalyvauja su Rusijos olimpinio komiteto (ROK) sutrumpinimu. Taip yra todėl, kad Rusijos pavadinimas, vėliava ir himnas yra draudžiami.

Tiesa, raudona, balta ir mėlyna puošia Rusijos sportininkų aprangas, o ir spalvos sudėliotos taip, kad primintų valstybinę vėliavą. Bet ROK sportininkams iškovojus auksą, Tokijuje skamba ne Rusijos himnas, o rusų kompozitoriaus Čaikovskio kūrinys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius