Australijoje dėl ryklių pavojaus atšauktos elitinės banglentininkų varžybos

Australijos pietvakarių pakrantėje vykusios elitinės banglentininkų varžybos trečiadienį buvo atšauktos, nes netoli šių pasaulinių varžybų vietos įvyko du incidentai, kai rykliai užpuolė žmones, paskelbė organizatoriai.
Baltapelekis pilkasis ryklys, Beqa saloje
Baltapelekis pilkasis ryklys, Beqa saloje / Wira Wijoga nuotr.

Balandžio 11-ąją prasidėjusiose Margaret Riverio profesionalų varžybose, kurios yra dalis Pasaulinės banglenčių sporto lygos (WSL) čempionato renginių ir turėjo vykti 12 dienų, dalyvavo geriausi pasaulio banglentininkai ir banglentininkės.

Pirmadienį ryte varžybos buvo trumpam sustabdytos rykliui netoliese, prie Greistauno, užpuolus vieną vietos banglentininką, kuriam buvo sužalotos kojos. Greistaunas yra už maždaug 260 km į pietus nuo Vakarų Australijos valstijos sostinės Perto.

Praėjus kelioms valandoms, netoli Greistauno įvyko antras užpuolimas: ryklys grybštelėjo koją kitam banglentininkui – kaip pranešama, atvykusiam iš Danijos.

„Šiandien WSL priėmė sunkų sprendimą atšaukti likusią Margaret Riverio varžybų dalį, dėl neeilinių aplinkybių, ... susijusių su rykliais ir mūsų banglentininkų saugumu“, – sakoma WSL vadovės Sophie Goldschmidt pareiškime.

„WSL itin akcentuoja saugumą. Tai negali būti vien kalbos“, – pridūrė ji.

Nors ryklių per WSL varžybas „kartais pasitaiko“, dabartinės aplinkybės „labai neįprastos ir keliančios nerimą“, nurodė WSL.

Vienas turo lyderių, brazilas Italo Ferriera, antradienį socialiniame tinkle „Instagram“ portugališkai išreiškė nuogąstavimus dėl buvimo vandenyje ir sakė, kad nesijaučia saugus treniruodamasis ir varžydamasis netoli užpuolimų vietų.

Jo tėvynainis Gabrielis Medina, 2014 metų WSL pasaulio čempionas, „Instagram“ parašė, kad taip pat nesijaučia saugus varžydamasis šiame rajone.

Pareigūnai taip pat paskelbė perspėjimą dėl banginio gaišenos viename to rajono paplūdimių. Buvo nuogąstaujama, kad yranti gaišena gali privilioti ryklių. Antradienį kritęs banginis buvo išvežtas.

Prieš trejus metus garsus australų banglentininkas Mickas Fanningas, kuris anksčiau šį mėnesį pasitraukė iš sporto, su jį užpuolusiu rykliu grūmėsi per tiesioginę televizijos transliaciją iš WSL varžybų „J-Bay Open“ Džefris Bėjuje Pietų Afrikos Respublikoje.

M.Fanningas tuomet nebuvo sužeistas, bet varžybos buvo nutrauktos.

Pasak ekspertų, ryklių užpuolimai dažnėja, nes vandens sporto šakos tampa vis populiaresnės, o žuvys laikosi arčiau kranto, tačiau mirties atvejai būna reti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius