Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baseinų statybos Vilniuje – kada nors pripils ir vandens

Vilniaus plaukikai ir penkiakovininkai priversti dairytis įvairių variantų ieškodami vandens, nes svarbiausi miesto baseinai Fabijoniškėse ir Lazdynuose dar statomi.
Statomas Lazdynų baseinas
Statomas Lazdynų baseinas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Vilniaus miesto vadovai buvo pažadėję, kad naujas 25 metrų baseinas Fabijoniškėse atvers duris 2018 metų vasario 16 arba kovo 11 dieną, bet šventės praėjo, plaukikai dar neturi kuo džiaugtis.

„Baseinas atvers duris, kai gaus higienos leidimus“, – sakė Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius.

Sostinės vadovas Remigijus Šimašius jau anksčiau buvo įspėjęs rangovus, kad už pavėluotus darbus teks mokėti baudas pagal 3,1 mln. eurų vertės sutartyje numatytas sankcijas.

L.Kvedaravičius teigė, jog Fabijoniškių baseino statybos turėtų būti baigtos gegužės pradžioje, tačiau tada dar bus tam tikros techninės procedūros – ypač dėl higienos užtikrinimo.

Geriausiu atveju baseinas galėtų atsidaryti vasarą, bet tuo tiki ne visi.

Vieni pažadai jau ir liko pažadais.

„Vieni pažadai jau ir liko pažadais“, – apie Fabijoniškių baseino statybų pabaigos datą sakė Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Emilis Vaitkaitis.

„Anksčiau girdėjau kalbas apie statybų pabaigą balandį, paskui – apie gegužę. Tačiau Vilniuje yra tokia keista mada – vasarą baseinai uždaromi. Todėl realiau būtų rugsėjis“, – svarstė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Šiuolaikinės penkiakovės olimpinė čempionė yra viena tų, kuriems aktuali Vilniaus baseinų padėtis.

Ji nėra vienintelė, nes šimtai vaikų tėvų įprastai nusidriekia eilėse pavasario pabaigoje, kad įrašytų savo atžalas mokymams plaukti kitam sezonui, bet vis vien ne visi norintys telpa.

Blaškosi ir rimti sportininkai, ypač kai praėjusių metų vasarą buvo išleistas vanduo iš Lazdynų baseino.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vilniaus Lazdynų baseinas buvo uždarytas ir nugriautas pernai vasarą.
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vilniaus Lazdynų baseinas buvo uždarytas ir nugriautas pernai vasarą.

Vienintelis 50 metrų baseinas Vilniuje dėl pavojingos būklės buvo nugriautas, o jo vietoje šiuo metu kyla naujas modernus baseinas.

Už 21,8 mln. eurų bendrovės „Irdaivos“ ir partnerių statomas Lazdynų plaukimo ir šuolių į vandenį centras, kuriame bus 50 m ir 25 m baseinai, turėtų atsidaryti kitų metų pradžioje.

„Kol kas ten statybos vyksta pagal planą“, – tvirtino L.Kvedaravičius.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Statomas Lazdynų baseinas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Statomas Lazdynų baseinas

Kol vyksta statybos, Vilniaus savivaldybė parūpino sąlygas sportininkams keliauti į už 40 km nuo sostinės esančias Širvintas ir už 50 km esančius Elektrėnus po kelis kartus per savaitę, bet maršrutai link vandens nėra nepatogūs.

„Aš jodinėju Širvintose, kaip ir būtų pakeliui, bet ten baseinas apgailėtinos būklės“, – pasakojo L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė. – Elektrėnų baseinas – suremontuotas ir geras, bet ten važinėdama prarasčiau dar daugiau laiko.“

Rengdama kelių rungčių treniruotes per dieną ji buvo įpratusi plaukti Lazdynų baseine, šalia lengvosios atletikos maniežo ir Vingio parko, kur penkiakovininkai treniruojasi.

Vytauto Dranginio nuotr./Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė
Vytauto Dranginio nuotr./Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė

Dabar L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė plaukia kitoje sostinės pusėje mikrorajone Žirmūnuose esančiame „Impuls“ arba ankštame baseine Skroblų gatvėje.

Abu variantai nėra tobuli, nes viename tenka plaukti tarp sporto komplekso klientų, kitame sunku suderinti tvarkaraštį, nes mažas baseinas ir taip perpildytas vaikų, triatlono atletų. Be to, baseinai yra 25 metrų ilgio.

„Jaučiasi trūkumas, nes mūsų varžybos vyksta 50 metrų ilgio baseine, – sakė tituluota penkiakovininkė, atsargiai vertinanti miesto vadovų pažadus pabaigti Lazdynų baseiną 2019 metų pradžioje. – Dažnai važiuoju pro Lazdynų baseiną, bet statybų tempo nematau.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius