-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Be medalio likusi Rūta Meilutytė: „Malonu, kad net ir suklupus, Lietuvos žmonės visada mane palaiko“

Kur du pešasi, laimi trečias. Šia puikiai žinoma patarle būtų galima apibendrinti tai, kas įvyko Kazanėje paskutinę pasaulio plaukimo čempionato dieną. 50 m plaukimo krūtine varžybose triumfavo favorites Rūtą Meilutytę ir Juliją Jefimovą aplenkusi švedė Jennie Johansson.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / „Scanpix“ nuotr.

Iš Tatarstano sostinės Lietuva parsiveža vieną sidabro apdovanojimą. Nors prieš čempionato pradžią mūsų plaukimo federacijos ir sirgalių lūkesčiai buvo kur kas didesni, triumfuoti pagrindinės konkurentės teritorijoje nepavyko.

R.Meilutytė užtikrintai laimėjo tiek 50 m plaukimo krūtine atranką, tiek pusfinalį, tačiau finale sėkmės pritrūko. Įveikus pusę distancijos, žalia lietuvės kepurėlė su pavarde dar pirmoji išniro virš vandens, tačiau vėliau varžovės pavijo mūsiškę ir paliko be medalio.

Auksą sensacingai iškovojo J.Johansson (30,05 sek.), sidabrą – jamaikietė Alia Atkinson (30,11), bronzą – J.Jefimova (30,13).

50 m rungtyje laimėto pasaulio čempionės titulo Jono Ruddo auklėtinė iki šiol dar neturėjo savo kolekcijoje. Prieš dvejus metus Barselonoje paskutiniuose metruose lietuvę aplenkė J.Jefimova.

Likus kiek daugiau nei pusvalandžiui iki lemiamo starto, J.Jefimova dar mirko pagrindiniame baseine ir kartu su savo treneriu bei tėvu repetavo startą. Būtent reakcija rusė niekaip negalėjo prilygti Rūtai tiek atrankoje, tiek pusfinalyje, o tokioje trumpoje distancijoje pirmoji į vandenį įšokusi sportininkė įgyja nemenką pranašumą. 

Visgi tai rusei nepadėjo. Rūtos reakcijos laikas (0,62 sek.) ir vėl buvo pats geriausias, tačiau jėgų pristigo plaukiant.

Atrankoje ir pusfinalyje R.Meilutytė vienintelė plaukė greičiau nei per 30 sek. ir šio rezultato būtų užtekę čempionės medaliui, tačiau mūsiškei koją pakišo jaudulys.

„Sunku pasakyti, kokios priežastys, – po finišo atsiduso ketvirtą vietą užėmusi R.Meilutytė. – Plaukimas buvo labai intensyvus ir jo pabaiga susiklostė nesėkmingai. Galbūt antroje distancijos dalyje pradėjau daryti pernelyg daug grybšnių.“

– Ar jaudulio buvo daugiau nei plaukiant pusfinalyje ir atrankoje? 15min.lt paklausė R.Meilutytės.

– Žinoma, kad daugiau. Visgi tai finalas. Kita vertus, nuotaika šiandien buvo tikrai puiki. Ėjau į startą puikiai nusiteikus, tačiau kažkas nutiko.

– Pirmavote daugiau nei pusę distancijos. Antroje dalyje pritrūko jėgų?

– 50 m – specifinė distancija. Jei pradėsi labai greitai plaukti vos tik įšokus į baseiną, gali neužtekti jėgų. Jei startuosi per lėtai – vėliau varžovių gali nepavyti. Reikia surast tą aukso viduriuką, ko šiandien padaryti man nepavyko. Tačiau dabar jau nieko nepadarysi. Privalau iš to pasimokyti ir klaidų nekartoti.

– Viena pirmųjų pasveikinote čempione tapusią švedę J.Johansson. Ar nustebino šios sportininkės triumfas?

– Labai už ją džiaugiuosi. Aišku, Jennie aukso medalis tikrai nustebino, tačiau švedė yra labai stipri plaukikė. Manau, kad ji tikrai nusipelnė šio medalio. Mačiau, kad J.Johansson labai jo norėjo ir tikrai smagu už ją. Tai labai draugiška mergina. Smagu matyti ją ant aukščiausio apdovanojimų pakylos laiptelio.

– Ar neapmaudu, kad laimėti 50 m krūtine varžybų nepavyksta jau antrame pasaulio čempionate iš eilės?

– Žinoma, kad apmaudu, tačiau nieko nepadarysi. Belieka išlikti pozityviai ir ruoštis kitų metų olimpinėms žaidynėms. Noriu pasidžiaugti, kad tiek šeimos, tiek draugų, tiek visos Lietuvos palaikymas yra didžiulis. Jaučiu tvirtą užnugarį ir malonu, kad net suklupus, mane ir toliau palaiko. Tai skatina stengtis dar labiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius