TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Be medalių Europos čempionate likę irkluotojai nusivylę: „Tai neatspindi mūsų pajėgumo“

Pastaraisiais metais Lietuvos irkluotojai iš pasaulio ir Europos čempionatų į namus nuolat parveždavo medalių. Tačiau šįkart iš Europos čempionato, vykusio praėjusią savaitę Liucernoje, sugrįžta tuščiomis. Geriausiai Šveicarijoje pasirodžiusi moterų porinės dvivietės įgula Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė buvo penkta.
Mykolas Masilionis
Mykolas Masilionis / Vytauto Dranginio nuotr.
Temos: 1 Irklavimas

Vyrų porinių dviviečių varžybose Saulius Ritteris ir Dovydas Nemeravičius bei pavienių dviviečių lenktynėse Viktorija Senkutė ir Kamilė Kralikaitė užėmė 8-ąsias vietas, porinių keturviečių lenktynėse Aurimas Adomavičius, Rolandas Maščinskas, Dominykas Jančionis ir Giedrius Bieliauskas buvo 11-ti, vienvietininkas Mindaugas Griškonis liko 16-tas.

Prieš čempionatą Lietuvos irklavimo federacijos viceprezidentas Edmundas Daukantas teigė, kad Liucernoje mūsų irkluotojai stengsis neatskleisti visų kortų.

Tačiau Lietuvos irklavimo rinktinės vyriausiasis treneris Mykolas Masilionis nelabai nori su tuo sutikti.

„Europos čempionatui rengėmės lygiai taip pat, kaip ir praėjusiais metais, atlikome tą patį darbą ir per čempionatą negalvojome apie jokių kortų neatskleidimą. Tačiau šiemetinis mūsų pasirengimas nebuvo labai sklandus. Traumą gydėsi Saulius Ritteris, kuris į treniruočių stovyklą sugrįžo tik likus trims savaitėms iki čempionato. Jis neturėjo daug laiko gerai susiirkluoti su Dovydu Nemeravičiumi. Toliau negali sportuoti Martynas Džiaugys“, – sako M.Masilionis.

– Tad savo pasirodymu esate nusivylę?

– Negaliu sakyti, kad esame nusivylę, mano būsena ne emocinė, o stabili. Tiesiog yra apie ką pamąstyti.

Rinktinės pasirodymas mūsų netenkina, reikia galvoti apie aukštesnes vietas. Europos čempionate užimtos vietos neatspindi mūsų pajėgumo.

– Per Europos čempionatus nebūdinga Mindaugui Griškoniui irkluoti tik C finale ir užimti 16-ą vietą. Kas nutiko?

– Yra aiškios priežastys, kodėl jis nepademonstravo tikrojo savo meistriškumo. Su sportininku buvo šnekėta, identifikuotos tos problemos, kas buvo ne taip. Mindaugo pasiektas rezultatas tikrai nėra geras, bet ateityje, manau, viskas bus geriau.

„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Griškonis
„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Griškonis

– Įvardijote, kad priežastys aiškios. Kokios jos?

– Irklavimo sezonas tik prasideda. Pernai Mindaugas per Pasaulio taurės pirmojo etapo varžybas irgi nedemonstravo geros sportinės formos. Jo pasirengimas šiam sezonui nebuvo toks, kaip visą laiką.

Mūsų sportininkai dar neįgijo gerų greičio savybių ir negalėjo lygiaverčiai kovoti su geriausiais Europos irkluotojais.

– Be medalių liko praėjusių metų pasaulio čempionės Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė. Ar penktoji vieta jus tenkina?

– Lyginant su 2018-ųjų Europos čempionatu, jos prarado tik dvi pozicijas. Praėjusiais metais jos Europoje buvo trečios, o šiemet – penktos. Nemanau, kad tai prastas pasiekimas.

– Ką galite pasakyti apie praėjusių metų Europos vicečempionę vyrų porinę keturvietę, kuri šiemet liko be medalių?

– Komanda eksperimentuoja: yrininko poziciją vietoje Aurimo Adomavičiaus užėmė Giedrius Bieliauskas, praėjusių metų Europos jaunimo vicečempionas vienviečių varžybose.

Šiuo metu įgula dar ieško geriausios sudėties, todėl kai kurie keitimai gali ir nepasitvirtinti, o kai kada gali atnešti ir daug naudos.

– Į rinktinę nepateko jūsų žmona – Rio de Žaneiro olimpietė, daugelio pasaulio ir Europos čempionatų dalyvė Lina Šaltytė-Masilionė. Ar ji jau baigė savo karjerą?

– Ar ji baigs savo karjerą dar nežinau, bet dabar Lina laukiasi kūdikio.

Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Lina Šaltytė į A finalą nepateko
Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Lina Šaltytė į A finalą nepateko

– Ką parodė šis Europos čempionatas? Ar atsirado naujų pajėgių komandų, kurios mums lips ant kulnų?

– Šis Europos čempionatas sutraukė daugiau nei 500 irkluotojų. Kiekvienoje valčių klasėje varžėsi po 15-16 komandų.

Sportininkai bandė save, vyko nacionalinės atrankos, irkluotojai kovojo dėl vietos rinktinėse. Čempionate buvo didžiulė konkurencija.

Europos čempionate dominavo Vokietijos, Italijos, Olandijos, Lenkijos irkluotojai, pelnę daugiausia medalių.

– Vis dažniau pasigirsta balsų, kad darnus Lietuvos irkluotojų kolektyvas jau nėra toks. Kiek tiesos šiose kalbose?

– Nebuvo nė vienų metų, kad visi irkluotojai būtų tylūs, ramūs. Kažkas viduje vis vykdavo, atsirasdavo nepatenkintų viena ar kita situacija. Tačiau mane, rinktinės vyr. trenerį, kol kas viskas tenkina.

– Europos čempionatas atskleidė mūsų rinktinės pasirengimo spragų, ar iki pasaulio čempionato, kuriame bus kovojama dėl olimpinių kelialapių, jas spėsite ištaisyti?

– Jeigu čempionate neužėmėme aukščiausių vietų, tai kažkur buvo padaryta pasirengimo klaidų. Reikia jas kruopščiai išanalizuoti ir kuo greičiau ištaisyti.

Iki pasaulio čempionato turime gerus tris mėnesius, per juos tikrai bus ką veikti. Komandą ir toliau konsultuos italas Giovanni Postiglione.

– Čempionatas baigėsi, kas dabar laukia irkluotojų?

– Dabar treniruosimės Trakuose ir rengsimės po trijų savaičių įvyksiančioms Pasaulio taurės antrojo etapo kovoms Poznanėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius