Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Budapešte – antra trigubos karūnos siekiančio D.Rapšio bronza

Vengrijos sostinėje Budapešte vykstančiame paskutiniame šio sezono „World Aquatics“ pasaulio plaukimo taurės etape 200 metrų plaukimo kompleksiniu būdu rungties finale Danas Rapšys užėmė trečiąją vietą ir antrą kartą per 2 dienas pasipuošė bronzos apdovanojimu,
Danas Rapšys
Danas Rapšys / AP nuotr.

Atrankos varžybose šiandien ryte D.Rapšys distanciją įveikė per 2 min. 0,05 sek. ir tarp 43 atrankos dalyvių buvo antras. Greičiau už jį plaukė tik Matthew Satesas iš PAR (1:59,78). Trečias rezultatas priklausė Noe Ponti iš Šveicarijos (2:00,33).

Finale lietuvis 200 m nuplaukė per 1 min. 59,38 sek., tačiau šį kartą jo laikas buvo trečias. Greitesni buvo M.Satesas (1:57,72) ir amerikietis Kieranas Smithas (1:58,98).

Tai jau antrasis 28 metų panevėžiečio Budapešte pelnytas medalis. Penktadienį D.Rapšys 400 m plaukimo laisvu stiliumi rungtyje finišavo trečias.

Kovas pasaulio taurės paskutiniame etape lietuvis turėtų užbaigti sekmadienį 200 m plaukimo laisvu stiliumi varžybomis. D.Rapšys šią rungtį laimėjo pirmuosiuose pasaulio taurės etapuose Berlyne ir Atėnuose.

Jei pavyktų tą padaryti dar kartą, plaukikas laimėtų simbolinę trigubą karūną ir 10 tūkst. JAV dolerių premiją.

Į tokį prizą pretenduoja ir Rūta Meilutytė, laimėjusi 50 m plaukimo krūtine varžybas pirmuosiuose pasaulio taurės etapuose. Tiesa, olimpinė čempionė Budapešte nestartavo nei penktadienį, nei šeštadienį.

Anot R.Meilutytės trenerio Tado Duškino, penktadienį varžybos praleistos dėl noro visą dėmesį skirti plaukimo krūtine rungtims, o šeštadienį lietuvė baseine nepasirodė dėl pakilusios temperatūros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius