Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Budapešte – lietuviškas plaukimo kriminalas: dingo puikiu greičiu atrankoje praskriejusi R.Meilutytė

Lietuvos sporto mėgėjai pagaliau sulaukė dienos, kai svarbiausioje sporto arenoje vėl išvydo savo numylėtinę. Rūta Meilutytė pradėjo Vengrijos sostinėje Budapešte vykstančias FINA pasaulio vandens sporto šakų pirmenybes. Tačiau pirmadienio rytą 20-metė kaunietė nustebino ne tik puikiu pasirodymu, bet ir savo elgesiu – po finišo bendrauti su žiniasklaida tam skirtoje zonoje ji taip ir nepasirodė.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / Aliaus Koroliovo nuotr.

Pasaulio pirmenybes Rūta pradėjo ne bet kaip, o akis į akį susitikdama su savo aršiausia pastarųjų metų priešininke Julija Jefimova.

Kaip ir prieš dvejus metus Kazanėje, lietuvė nuo pat starto pradėjo demonstruoti žvėrišką tempą ir užtikrintai laimėjo pirmą distancijos pusę.

Antroje dalyje, kaip ir prieš dvejus metus, jėgų pradėjo stigti ir rusei pavyko mūsiškę aplenkti, tačiau trečias užfiksuotas laikas (1 min. 5.81 sek.) prieš vakare įvyksiantį pusfinalį nuteikia ypač optimistiškai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rūta Meilutytė
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rūta Meilutytė

Tokiu greičiu Rūta neplaukė net Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Kaunietę pirmadienio rytą aplenkė tik olimpinė čempionė Lilly King (1:05,20) bei ta pati J.Jefimova (1:05,60).

Tačiau po puikaus starto R.Meilutytė, panašu, jog nusprendė, kad geriau kalbės ne ji, o jos rezultatas.

Sportininkė nepasirodė bendravimui su žiniasklaida skirtoje mišrioje zonoje. Kaip tai pavyko padaryti – klausimas, į kurį nebuvo atsakymo net ir pasibaigus visai rytinei sesijai.

Pro mix zoną privalo praeiti visi atletai. Kokiu būdu Rūtai pavyko rasti kitą išėjimą – sunku pasakyti.

Maždaug po pusvalandžio šio rebuso išspręsti taip pat nepadėjo ir vienas Lietuvos rinktinės plaukikas.

„Aš jos visai nematau. Nematot ir jūs“, – iškalbingai šypsojosi sportininkas.

Kad R.Meilutytė yra nusiteikusi labai rimtai, buvo aišku jau kelios valandos prieš startą. Per prieš atrankos kovas vykusį apšilimą kaunietė iš varžyboms skirto baseino išlipo pati paskutinė iš kelių šimtų sportininkų.

Mūsų sportininkė plaukė paskutiniame šeštajame atrankos plaukime penktuoju taku. Visiškai šalia jos – ketvirtajame – matėme J.Jefimovą.

Abi šios sportininkės labai atkakliai kovėsi dėl aukščiausio apdovanojimo ir prieš dvejus metus vykusiame planetos čempionate Kazanėje.

Tuomet puikiai distanciją pradėjusi lietuvė paskutiniuose metruose vis dėlto pritrūko jėgų ir J.Jefimova šventė pergalę.

Rūta pasidabino sidabro apdovanojimu.

Vis dėlto praėjo dveji metai ir situacija kardinaliai pasikeitė. J.Jefimova ir toliau demonstruoja įspūdingą formą bei neslepia noro kėsintis į nuo 2013-ųjų metų Rūtai priklausantį pasaulio ir čempionatų rekordą (1:04,35).

„Scanpix“ nuotr./Julija Jefimova
„Scanpix“ nuotr./Julija Jefimova

J.Jefimova yra sezono lyderė – su 1:04,82, pasiektu praėjusį mėnesį Prancūzijoje.

Su Jonathanu Ruddu išsiskyrusi ir dirbti su Pauliumi Andrijausku pradėjusi kaunietė vis dar ieškojo aukščiausios bangos.

Prieš startą Budapešte šį sezoną Rūtos pasiektas rezultatas (1.07,06) buvo tik penkioliktas pasaulyje. Tai sportininkei pavyko padaryti sausio pabaigoje Antverpene vykusiose „Flanders Speedo Cup“ varžybose.

Tačiau panašu, kad Budapešte Rūta yra pasiryžusi nustebinti visus savo skeptikus ir neramiai jos starto laukusius specialistus.

VIDEO: 7 faktai apie auksinę Lietuvos žuvelę Rūtą Meilutytę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius