Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buriuotojai nesibaimina įsisiautėjusio vėjo

Kaip Gintarės Scheidt treneris į Rio atvykęs Londono olimpinių žaidynių dalyvis Rokas Milevičius atidžiai išstudijavo prognozes, tad dėl pirmadienio nesijaudino.
Gintarė Volungevičiūtė-Scheidt
Gintarė Volungevičiūtė-Scheidt / Renginio organizatorių nuotr.

„Ruoškite maisto atsargas, nes vakare bus dar blogiau“, – juokais patarė buriavimo vilkas R.Milevičius Lietuvos olimpinės misijos nariams, stebintiems, kaip Rio de Žaneiro olimpinio kiemelio gatvėse ir kiemuose galingi vėjo gūsiai nešioja audeklus su vėliavomis ir herbais, kuriais savo būstus papuošė įvairių šalių delegacijos, blaško šiukšles ir lapus, kilnoja kartotines dėžes, lenkia prie žemės medžius.

Dėl įsisiautėjusio vėjo sekmadienį Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse nevyko ir irkluotojų paguodos plaukimai, tad Armandas Kelmelis dar mažiausiai dieną turės palūkėti galimybės patekti į olimpinių žaidynių ketvirtfinalį arba, nepasisekus, pratęsti kovą dėl žemesnių vietų.

Pirmadienį Rio de Žaneire numatyti ir pirmieji buriuotojų plaukimai. Rs:X burlente lenktyniaus Juozas Bernotas, o „Laser Radial“ klasės jachta varžysis Lietuvos delegacijos vėliavnešė Gintarė Volungevičiūtė-Scheidt.

Ekstremalas.lt nuotr./Juozas Bernotas
Ekstremalas.lt nuotr./Juozas Bernotas

Kaip G.Scheidt treneris į Rio de Žaneirą atvykęs Londono olimpinių žaidynių dalyvis R.Milevičius atidžiai išstudijavo prognozes, tad dėl sekmadienio nesijaudino.

„Rytoj viskas bus gerai. Čia tik šiandien tokie smarkūs vėjai. Pagal prognozes jie šiandien į vakarą turėtų dar labiau įsismarkauti, pasiausti naktį, o po to rimti. Per Braziliją slenka šalto oro frontas.

Jis Rio tiesiogiai nekliudys, bet jausis. Todėl ir kiek atvės. Rytoj dieną vėjo stiprumas jau turėtų būti normalus – 10-15 mazgų. Tik jis pūs iš pietryčių arba pietvakarių – priešingos krypties, nei esame čia įpratę. Bet keletą dienų jau treniravomės pučiant ir tokiam vėjui, tai didelių problemų neturėtų kilti“, – aiškino pernai legendinėse lenktynėse „Volvo Ocean Race“ su olandų jachta „Brunel“ dalyvavęs R.Milevičius.

Anot patyrusio buriuotojo, Lietuvos olimpiečiams J.Bernotui ir G.Scheidt palankesnis vidutinio stiprumo vėjas, bet jei jis ir būtų stipresnis, tragedijos tikrai nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius