-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygoje sidabrą iškovojęs D.Rapšys dėkojo JAV lietuviams: „Kosmosas“

Pasirodymą Čempionų lygos varžybose Danas Rapšys baigė su antrąja vieta 400 metrų laisvuoju stiliumi nuotolyje. Po pasirodymo Indianapolyje plaukikas dėkojo vietos lietuviams už palaikymą.
Danas Rapšys pasaulio čempionate Kinijoje.
Danas Rapšys pasaulio čempionate Kinijoje. / „Scanpix“/AP nuotr.

Lietuvos plaukikas finišavo per 3:46,23 min ir atsiliko tik nuo italo Gabriele Detti (3:46.13). Šį sezoną pasiektas D.Rapšio asmeninis rekordas yra 3:43,36 min.

Plaukdamas 200 metrų nugara D.Rapšys liko paskutinis ir pademonstravo itin prastą rezultatą (2:14.02). Jo rekordas šioje rungtyje yra 1:56,11 min.

„Kosmosas. Aš ne apie plaukimą, o apie lietuvių palaikymą Indianapolyje. Jie buvo garsiausi baseine, jaučiausi tarsi namie. Didžiulis DĖKUI tautiečiams, kai kurie jų važiavo net 6 valandas į varžybas. Nerealu. O dėl plaukimo, tai viskas normaliai – kiek sunku buvo 400 m plaukti po nugaros. Tačiau didžiausias įspūdis – palaikymas. Daugiau nė vienas plaukikas tokio neturėjo, net amerikiečiai. Labai smagu buvo dalyvauti naujo formato varžybose. Dabar laukia dar šiek tiek „senoviško“, tokio kaip pasaulio čempionatas“, – socialiniame tinkle rašė lietuvis.

Tai buvo jau penktasis D.Rapšio medalis, iškovotas Čempionų lygos varžybose, kurios startuoja pirmą kartą istorijoje. Ankstesniuose etapuose plaukikas iškovojo du aukso ir vieną sidabro medalį.

Pirmąją varžybų dieną Indianapolyje D.Rapšys 200 metrų laisvuoju stiliumi distanciją įveikė per 1:45,56 min ir pasidabino aukso medaliu. Tai buvo geriausias D.Rapšio sezono rezultatas.

FINA plaukimo Čempionų serijoje varžosi tik vardinius kvietimus gavę pasaulio ir olimpiniai čempionai bei prizininkai, pasaulio rekordininkai ir kiti geriausi FINA pasaulinio reitingo plaukikai.

Čia dalyvaujantys sportininkai ne tik pasitikrina jėgas su stipriausiais pasaulio plaukikais, bet ir gauna gerą progą užsidirbti. Kiekviename nuotolyje pirmąją vietą užėmusiam plaukikui atitenka 10 tūkst. dolerių, antrąją – 8 tūkst. dolerių, trečiąją – 6 tūkst. dolerių, o ketvirtąją – 5 tūkst. dolerių piniginiai prizai. Estafečių komandoms skiriama 16 tūkst. dolerių už pirmą, 12 tūkst. dolerių už antrą ir 8 tūkst. dolerių už iškovotą trečią vietą. Už pasaulio rekordo pagerinimą numatyta papildoma 20 tūkst. dolerių premija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius