Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danijoje suspindusi Rūta Meilutytė Kalėdoms nori tik vieno

Pirmadienį į Lietuvą iš Europos plaukimo čempionato Danijoje sugrįžusi Rūta Meilutytė svajoja apie tą patį, kaip ir kiekvienas iš mūsų. „Dabar labiausiai noriu pabūti namuose per Kalėdas. Praleisti laiką su šeima“, – kalbėjo du aukso medalius iš Kopenhagos parvežusi plaukikė. Nieko nuostabaus – 2017-aisiais metais plaukikė klajojo po pasaulį ir atrado receptą, kuris padėjo ir vėl pamilti plaukimą.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Du aukso medalius laimėjo Rūta Meilutytė, auksą ir bronzą pridėjo Danas Rapšys. Tiek jų Senojo žemyno pirmenybėse iškovota pirmą sykį šalies plaukimo istorijoje.

R.Meilutytei tai buvo ilgai lauktas sugrįžimas ant apdovanojimų pakylos aukščiausio rango varžybose. Nors 20-metė plaukikė pusę metų tobulėjo Australijoje, jos pasirengimą čempionatui sujaukė liga. Visgi R.Meilutytė iškovojo du aukso medalius plaukdama 50 ir 100 metrų krūtine, bet nusprendė nestartuoti 200 m nuotolyje.

„Esu labai patenkinta ir laiminga. Tai buvo pirmas mano Europos čempionato medalis nuo 2014 metų. Titulai visada daug reiškia. Jaučiu, kad sugrįžtu į senas vėžes. Vėl jaučiu džiaugsmą plaukdama ir mane tai pozityviai nuteikia kitiems metams. Ir ypač Tokijo olimpinėms žaidynėms“, – džiaugėsi į žvarbų Vilnių sugrįžusi plaukikė.

VIDEO: Rūta Meilutytė: „Jaučiu, kad sugrįžtu į senas vėžes“

Lietuvos auksine žuvele praminta R.Meilutytė neslepia, kad po nesėkmingų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių mėgautis baseinu buvo sunku.

„Nežinau, kodėl ta meilė plaukimui sugrįžo. Lengviau pasakyti, kodėl pradingo. Tiesiog natūraliai, tokio dalyko nesuplanuosi. Prisiversti kažką mėgti, jeigu to nemėgsti, yra labai sunku. Stovykla Australijoje man davė daug, bet apskritai visi metai ėjo link tų rezultatų. Dabar praėjo lygiai 12 mėnesių nuo tada, kai sugrįžau į treniruotes. Darbas jau virsta rezultatais“, – apie sunkų laikotarpį ir sugrįžimą kalbėjo sportininkė.

Prisiversti kažką mėgti, jeigu to nemėgsti, yra labai sunku.

Jau po dviejų dienų Anykščiuose vyks Lietuvos plaukimo čempionatas. R.Meilutytė dar nėra tikra, ar nudžiugins vietos sirgalius savo pasirodymu.

„Labiausiai noriu pailsėti. Dar nesijaučiu visiškai pasveikusi. Europos čempionatas buvo toks slidus. Dabar mano prioritetas yra pasveikti ir rengtis kitiems metams. Bandysiu startuoti, bet dar nežinau“, – neužtikrintai kalbėjo Rūta.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rūta Meilutytė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rūta Meilutytė

Šiais metais 20-metė plaukikė daug keliavo bei išbandė įvairias treniruočių bazes. Ši patirtis bus lemiama renkantis kitų metų kryptį. R.Meilutytė mano, kad laukia sėslesni metai.

„Pamačiau daug įvairių sąlygų ir supratau, ko man reikia. Kitais metais tiek kelionių nebebus. Reikia rasti vietą, kur bazuotis. Šie metai buvo tokie, kokių norėjau. Dabar kalbėsime su treneriu ir kartu nuspręsime“, – kitos savo karjeros stotelės kol kas neišdavė penkiskart Europos čempionė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius