Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiau nei 80 tūkst. dolerių jau sumedžiojęs D.Rapšys taikosi į šimtatūkstantinę premiją

Įspūdingus rezultatus FINA pasaulio taurės varžybose demonstruojantis Danas Rapšys sukaupė nemenką premijų bagažą bei taikosi į dar didesnį laimikį.
Danas Rapšys varžybose Kazanėje.
Danas Rapšys varžybose Kazanėje. / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Per šešis pasaulio taurės etapus Tokijuje, Dzinane, Singapūre, Budapešte, Berlyne ir Kazanėje lietuvis iškovojo net 12 aukso ir 4 sidabro medalius bei jau užsitikrino mažiausiai 82 tūkst. JAV dolerių prizą.

60 tūkst. dolerių D.Rapšys užsitikrino tapdamas trečiu geriausiu vyru plaukiku per pirmuosius pasaulio penkis pasaulio taurės etapus. Į atskiras grupes buvo išskirti Tokijo, Dzinano ir Singapūro bei Budapešto ir Berlyno etapai, o trečiąją vietą abiejose etapų grupėse užėmusiam Lietuvos plaukikui atiteko po 30 tūkst. dolerių.

„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Danas Rapšys varžybose Kazanėje.
„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Danas Rapšys varžybose Kazanėje.

Dar 22 tūkst. dolerių D.Rapšys sukaupė kolekcionuodamas rungčių medalius. Kiekvienas auksas lietuviui atnešė po 1,5 tūkst., o sidabras – po 1 tūkst. JAV dolerių.

Visgi stambiausią laimikį D.Rapšys gali sumedžioti jau pasibaigus pasaulio taurės varžyboms, kurios ateinantį savaitgalį finišuos Kataro sostinėje Dohoje. Jei lietuvis plauks taip pat užtikrintai, kaip iki šiol, jo kišenę gali papildyti net 100 tūkst. dolerių premija.

Būtent tiek bus skiriama antram geriausiai per visus pasaulio taurės etapus pasirodžiusiam plaukikui. Po šešių etapų 210 taškų surinkęs lietuvis kaip tik ir rikiuojasi antras, atsilikdamas tik nuo beveik nebepavejamo ruso Vladimiro Morozovo, turinčio 297 taškus.

Į lietuvio vietą dar taikosi du stipriai atsilikę, bet teorinių šansų pasivyti D.Rapšį turintys sportininkai – amerikietis Michaelas Andrew (162 taškai) ir olandas Arno Kamminga (153 taškai). Vis tik tikėtina, kad bent jau į finalus savo mėgstamose rungtyse prasibrovęs D.Rapšys išsaugotų antrąją poziciją ir gautų 100 tūkst. dolerių čekį.

Iš viso lietuvio laimėjimų suma gali viršyti net ir 200 tūkst. dolerių, mat papildomas premijas gaus ir sėkmingiausiai paskutinėje etapų grupėje Kazanėje ir Dohoje pasirodę plaukikai. Apdovanoti bus aštuoni geriausiai pasirodę sportininkai, gausiantys nuo 3 iki 50 tūkst. dolerių premijas. Papildomus kelis tūkstančius D.Rapšys gali susirinkti ir iškovodamas medalius Dohoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius