Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos čempionate Izraelyje dalyvaus aštuoni Lietuvos plaukikai

Lietuvos plaukimo federacija patvirtino Lietuvos rinktinės sudėtį, kuria ketinama startuoti šių metų Europos čempionate 25 m ilgio baseine. Pirmenybės gruodžio 26 dienomis vyks Netanijos mieste Izraelyje.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / „Scanpix“ nuotr.

Tuo tarpu šalies rinktinė, kuri pirmąsyk istorijoje dalyvaus Šiaurės šalių plaukimo čempionate, paaiškės kitą mėnesį.

Pasak pranešimo, į Lietuvos rinktinę, kuri siunčiama į Izraelį, jau įtraukta ir šiuo metu po traumos baigianti sveikti olimpinė čempionė Rūta Meilutytė.

„Džiaugiuosi, kad sparčiai sveikstu po traumos, tačiau pirmenybė dabar – reabilitacija ir fizinis pasirengimas olimpinėms žaidynėms Rio de Žaneire“, – sakė R. Meilutytė.

Be olimpinės čempionės, į rinktinės sudėtyje bus Giedrius Titenis, Mindaugas Sadauskas, taip pat traumą besigydantis Danas Rapšys, vasarą jaunimo čempionatuose puikiai plaukęs Andrius Šidlauskas, Povilas Strazdas, Gytis Stankevičius ir į didįjį plaukimą grįžęs Deividas Margevičius.

Šiai rinktinei vadovaus treneriai Žilvinas Ovsiukas, Jonathanas Ruddas ir Ina Paipalienė.

Gruodį Lietuvos plaukimo rinktinė pirmąsyk istorijoje taip pat dalyvaus ir Šiaurės šalių plaukimo čempionate, kurį vykdo Šiaurės šalių plaukimo federacija.

Narystė šioje federacijoje mums yra didelis pripažinimas

„Narystė šioje federacijoje mums yra didelis pripažinimas. Galime ir turime daug ko pasimokyti iš Skandinavijos šalių, kuriose plaukimas užima lyderių pozicijas ir sporto laimėjimų, ir masiškumo, ir vadybos srityse. Dalyvavimas šiame čempionate – nauja pakopa į bendradarbiavimą ir patirties perėmimą“, – sakė Lietuvos plaukimo federacijos generalinis sekretorius Emilis Vaitkaitis.

Į čempionatą Bergene (Norvegija) vyks 4 suaugę plaukikai (vaikinai), po 4 jaunius ir jaunes. Visi dalyviai paaiškės per Lietuvos plaukimo federacijos taurės varžybas lapkričio 13-14 d. Anykščiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius