Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fantastiškoji R.Meilutytės varžovė Lilly King: 4 aukso medaliai, 4 pasaulio rekordai

Lilly King pasaulio čempionate Budapešte iš Rūtos Meilutytės paveržė du pasaulio rekordus. Dabar amerikietei priklauso 100 m ir 50 m plaukimo krūtine rekordai, kurių savininke ketverius metus buvo „auksinė žuvelė“ iš Kauno.
Lilly King
Lilly King / „Scanpix“ nuotr.

Ši viešnagė Vengrijos sostinėje neabejotinai įsirėš į šios 20-metės plaukikės atmintį. L.King į Budapeštą atvyko neturėdama nė vieno pasaulio čempionatų medalio, o grįš namo turėdama keturis. Visus – aukso.

Maža to, visus keturis L.King iškovojo tapdama ir pasaulio rekordininke.

Paskutinį sekmadienį vakare nuraškė kartu su JAV moterų rinktine. 4x100 m kombinuotoje estafetėje amerikietės – L.King, Kathleen Baker, Kelsi Worrell ir Simone Manuel – užtruko 3 min. 51.55 sek. ir pagerino penkis metus gyvavusį, beje, taip pat amerikietėms priklausiusį rekordą (3:52.05).

Įdomu tai, kad šįkart L.King, plaukdama krūtine, nusileido principinei varžovei Julijai Jefimovai (rusė buvo greitesnė net 0.45 sek.), tačiau komandos draugės L.King atnešė ketvirtą auksą.

Rusės liko antros (3:53.38), bronza atiteko australėms (3:54.29).

„Scanpix“ nuotr./Kathleen Baker, Lilly King, Kelsi Worrell ir Simone Manuel
„Scanpix“ nuotr./Kathleen Baker, Lilly King, Kelsi Worrell ir Simone Manuel

Nepaisant nesutarimo kibirkščių, kilusių tarp šių sportininkių Rio olimpinėse žaidynėse, Vengrijoje L.King ir J.Jefimova atrodė tarsi senos geros draugės – laidė juokelius, apsikabindavo ir šypsodavosi sveikindama viena kitą.

Aukso medalį L.King iškovojo ir mišrioje 4x100 m kombinuotoje estafetėje, kartu su Mattu Griversu, Caelebu Dresselu ir S.Manuel taip pat užfiksuodami pasaulio rekordą (3:38.56).

„Visuomet maniau, kad Lilly viduj slypi rekordų laužytoja. O, taip, aš žinojau, kad Budapešte ji bus labai greita. Ji čia buvo neįtikėtina. Visos prožektorių šviesos atsisuka į ją kiekvieną kartą, kai ji žengia link baseino. Labai ja didžiuojuosi“, – po 50 m krūtine finalo sakė amerikietė Katie Meili, kuri šioje rungtyje iškovojo bronzą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius