-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 28 /06:05

Paskutinis likęs A.Šidlauskas plakė save: „Visas plaukimas buvo nieko vertas“

Andriui Šidlauskui nepavyko patekti į Tokijo olimpinių žaidynių finalą. Lietuvis pusfinalyje tarp šešiolikos plaukikų užėmė paskutinę vietą. Individualius pasirodymus Japonijos sostinėje užbaigęs panevėžietis plakė save už prisvilusį startą, bet apibendrindamas savo pasirodymą Tokijuje nebuvo nusivylęs.

Lietuvos plaukikas distanciją įveikė per 2 min. ir 10.69 sek. ir savo plaukime buvo aštuntas.

24-erių panevėžietis nesugebėjo prilygti savo tempui, pademonstruotam antradienį atrankos plaukime, kai A.Šidlauskas plaukė per 2:09.56. Jei būtų pakartojęs šį laiką, lietuvis būtų buvęs 12-as pusfinalyje. Iki aštuoneto, patekusio į finalą, mūsiškiui pritrūko 1,93 sek.

Išlipęs iš baseino plaukikas negailėjo sau aštrių žodžių.

„Turbūt nepavyko visas plaukimas. Labai apmaudu, tokia neviltis dabar savyje jaučiasi, – slogiai šnekėjo A.Šidlauskas. – Bet ką padarysi. Nusisuko gal fortūna. Po vakar tikrai jaučiausi galingas, kad taip galėjau pradėti, ir galvojau šiandien pataisysiu galą, kad išlaikyčiau, nes vakar pritrūko tų 15 metrų. Šiandien bandžiau pirmą 100 metrų pradėti galingu, bet ilgesniu grybšniu, kad užtektų jėgų galui, bet gavosi taip, kad visas plaukimas buvo nieko vertas.“

Atrankoje A.Šidlauskas stebino ypač galingu startu, kai šovęs į priekį pirmavo didelę dalį distancijos ir kurį laiką plaukė net pasaulio rekordo tempu.

Šį kartą jis lyderių grupėje laikėsi tik pirmuosius 50 metrų, bet vėliau pamažu atsiliko.

„Savyje neatradau jėgų, kaip buvo vakar. Vakar buvau agresyvus, o šiandien atrodė viskas gerai, ryte dariau apšilimą, bet tiesiog kažko trūko savyje“, – aiškino A.Šidlauskas.

Labai apmaudu, tokia neviltis dabar savyje jaučiasi.

Plaukikas tikina, kad koją jam pakišo ir ankstyvas pusfinalio startas – priešingai nei įprasta, Tokijuje pusfinalio ir finalo plaukimai vykdomi rytais, o ne vakarais.

„Man asmeniškai tai yra sunkiau fiziškai ir psichologiškai, nors gal labiau fiziškai. Esu pripratęs plaukti pusfinalius ir finalus vakare. Ryte supranti, kad reikia plaukti dėl patekimo, o vakare savijauta būna geresnė, pats toks atrodai šviežesnis. Man rytas visą laiką būna sunkus, nors šiandien atsikėliau labai gerai, nuotaika buvo puiki. Tiesiog, nežinau net ką pasakyti“, – žodžius sunkiai rinko sportininkas.

Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Andrius Šidlauskas
Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Andrius Šidlauskas

Jam tai buvo jau antras startas Tokijuje.

Prieš tai A.Šidlauskas dalyvavo ir 100 m plaukimo laisvuoju stiliumi rungtyje ir joje taip pat patekęs į pusfinalį užėmė tryliktą vietą.

Kaip lietuvis apibendrintų savo pasirodymą individualiose rungtyse Tokijuje?

„Palyginus su praeita olimpiada, kai net neplaukiau 200 metrų, manyčiau, jog vien patekimas į pusfinalį ir paskutinė šešiolikta vieta yra neblogai – pakliuvau tarp geriausių, – tikino lietuvis. – 100 metrų plaukime irgi pasigerinau 10 pozicijų nuo praeitos olimpiados (2016 m. Rio de Žaneire A.Šidlauskas buvo 23-as – aut. past.), tad manau, kad tai visai neblogas rezultatas. Aišku, ruošiamės tam, kad rezultatai būtų geresni, bet daug kas priklauso nuo manęs paties, nuo psichologijos. Tiesiog gal gavosi tokios blogos dienos.

Apibendrinus, sakyčiau visai neblogai. Aišku, visada atvažiavus norisi geriau, bet turiu, ką turiu – kaip atidirbai, tą ir gauni.“

Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Andrius Šidlauskas
Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Andrius Šidlauskas

Tiesa, namo A.Šidlauskas dar nesiruošia – Tokijuje jo dar laukia estafetė 4x100 m.

Lietuvos plaukimo rinktinės lyderis Danas Rapšys teigė, kad joje svarbiausias tikslas jam bus pasimėgauti plaukimu, o A.Šidlauskas išskyrė ypatingą azartą varžantis išvien su komandos draugais.

„Man per estafetes visada yra smagu padėti savo komandai plaukti. Didesnė atsakomybė, bendras komandinis pojūtis, nes žinai, kad plauki ne tik už save, bet ir už visus kitus komandos draugus. Azartas, jaudulys, labai gera atmosfera, savyje net jauti virdulį, kad reikia kapoti gerai“, – kalbėjo lietuvis.

Estafetės atranka vyks ketvirtadienio rytą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius