-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Galutinis sprendimas – Rūta Meilutytė baigia karjerą

Olimpinė čempionė Rūta Meilutytė nusprendė baigti profesionalios sportininkės karjerą, praneša Lietuvos plaukimo federacija. 22-ejų kaunietė Lietuvai padovanojo įspūdingų akimirkų. 2012 metais dar būdama 15-metė ji tapo olimpine čempione.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Rūta Meilutytė

Apie tokį apsisprendimą sportininkė informavo Lietuvos plaukimo federaciją.

„Noriu padėkoti Rūtai už milžinišką indėlį visos mūsų bendruomenės vardu. Jos pasiekimai įkvėpė ne tik mus, bet ir visą Lietuvą. Iškovotos pergalės tapo legendinėmis, o jos ryžtas ir atsidavimas šaliai tik dar kartą patvirtino, kad net ir būdami maži pasaulyje, galime skinti didingas pergales“, – sako LPF prezidentas E.Vaitkaitis.

Anot jo, apie tai, kad Rūta baigia profesionalią karjerą, federacija buvo informuota antradienį.

„Rūta buvo, yra ir visuomet liks ta, kurios vardas bus aukso raidėmis įrašytas į Lietuvos plaukimo sporto istoriją. Koks bebūtų jos sprendimas, mes jį turime priimti ir gerbti. Tad visos federacijos vardu norime palinkėti kuo geriausios kloties bet kokiuose jos naujuose sprendimuose“, – sako jis.

R.Meilutytė bus priversta stabdyti karjerą bent vieneriems metams dėl dopingo taisyklių pažeidimų. Plaukimo federacija tikėjosi, kad ji į baseiną po bausmės sugrįš, tačiau pati Rūta priėmė sprendimą atsisveikinti su sportininkės karjera.

R.Meilutytės teigimu, šiam sprendimui ji brendo ilgą laiką, o jis pats – vienas sudėtingiausių jos gyvenime.

Plaukikės sprendimo komentarą galite skaityti čia.

Roko Darulio nuotr./Rūta Meilutytė
Roko Darulio nuotr./Rūta Meilutytė

Kaune augusi, bet nuo 2010 su broliais pas Anglijoje dirbusį tėtį iškeliavusi Rūta įspūdingiausias pergales pasiekė 2012–2014 metais.

Išugdžiusi išskirtinį greitį Plimuto (Anglija) baseine su treneriu Johnu Ruddu, ji galingai įsiveržė į plaukimo elitą.

Pasaulis apie Rūtos fenomeną sužinojo 2012 metais Londone, kur būdama penkiolikos ji suspindo auksu olimpinėse žaidynėse. Rūtai nebuvo lygių 100 m krūtine rungtyje.

Plaukdama krūtine 50 ir 100 m rungtyse R.Meilutytė pradėjo raškyti Europos ir pasaulio rekordus. Ypatingu talentu plaukti krūtine, žaibiška reakcija ir įgimta jėga apdovanotai Lietuvos plaukikei iki šiol priklauso 100 m krūtine trumpajame (25 m) baseine rungties pasaulio rekordas, pasiektas 2013 metais Maskvoje.

R.Meilutytė tapo tikra titulų kolekcioniere, o jos lenktynės su amžina varžove ruse Julija Jefimova buvo ypač karštos ir įtemptos.

Po nesėkmės 2016 m. Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, kur Rūta liko septinta, ji padarė kelių mėnesių pertrauką, pakeitė kelis trenerius ir ieškojo geriausios vietos gyvenimui bei treniruotėms.

Pasirinkusi Los Andželą, R.Meilutytė pernai iškovojo du sidabro medalius – Europos čempionate 50 m baseine Glazge, 100 m krūtine rungtyje ir tokį pat apdovanojimą planetos pirmenybėse 25 m baseine Kinijoje 50 m krūtine varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius