Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Geriausias metų treneris ir geriausia komanda apsikeitė jautriais žodžiais scenoje

Lietuvos akademinio irklavimo meistrai ketvirtadienio vakarą ūžė „Litexpo“ parodų centre. Lietuvos olimpinio sporto metų geriausiųjų šventėje jiems atiteko du titulai.

Itin sėkmingai per 2023-iuosius nusiyrusios irkluotojos ir jų treneris sulaukė atpildo.

Geriausių Lietuvos sportininkų apdovanojimų šventėje Donatos Karalienės ir Dovilės Rimkutės duetas pripažintas geriausia komanda, o jas treniruojantis Virgaudas Leknickas – geriausiu metų treneriu.

„Labai smagu, jaučiamės labai pakylėtos, labai dėkingos už įvertinimą“, – sakė D.Karalienė, tokį titulą laimėjusi ne pirmą kartą.

34 metų irkluotoja jau yra lipusi ant geriausių Lietuvos sportininkų šventės pakylos anksčiau su Milda Valčiukaite, su kuria 2016 metais buvo iškovota ir olimpinė bronza.

Dabar D.Karalienė gali didžiuotis „sidabriniais“ metais su 12 metų jaunesne D.Rimkute – šiai 22 metų atletei tai patys sėkmingiausi metai karjeroje.

Irkluotojos šiemet iškovojo sidabrą ir Europos pirmenybėse Slovėnijoje gegužę, ir pasaulio čempionate Belgrade rugsėjį. Tarp šių varžybų laimėtas ir pasaulio taurės sidabras.

„Neslėpsime, tikėjomės“, – šypsojosi D.Karalienė, nors į geriausios komandos titulą po sėkmingiausių metų pretendavo ir krepšinio trijulių – moterų ir vyrų – komandos.

„Tikėjomės. Labai džiaugiuosi pirmu savo tokiu apdovanojimu“, – pažymėjo D.Rimkutė.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Lietuvos sporto apdovanojimai 2023. Dovilė Rimkutė ir Donata Karalienė
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Lietuvos sporto apdovanojimai 2023. Dovilė Rimkutė ir Donata Karalienė

Elegantiška statulėle apdovanotas ir irkluotojų treneris V.Leknickas.

Pats buvęs septynis kartus Lietuvos irklavimo čempionu 64 metų specialistas turėjo rimtų varžovų – pernykštis laureatas Mantas Jusis buvo tarp trijų pretendentų, o jo auklėtinis disko metikas Mykolas Alekna antrą kartą išrinktas geriausiu metų sportininku.

Krepšinio trijulių treneris Dainius Novickas irgi džiaugėsi nuostabiais metais – jis padėjo Lietuvos 3×3 krepšinio rinktinėms iškovoti 4 medalius: moterų komanda laimėjo auksą Europos žaidynėse ir bronzą Europos čempionate, vyrai – sidabrą Europos čempionate, dar ir merginų U23 ekipa laimėjo bronzą pasaulio čempionate.

Tačiau sporto tarybos balsai (80 proc. visų balsų) ir sporto mėgėjų (20 proc.) nulėmė V.Leknicko pergalę.

Jaunystėje dėl sprogusios granatos netekęs kelių pirštų ir norėdamas sustiprinti ranką atėjęs į irklavimą studijų metais, V.Leknickas dabar nuo scenos pasakė gražią kalbą.

„Tai – džiaugsmo ir skausmo ašaros. Pūslėtos ir kruvinos merginų rankos. Tai – tūkstančiai irklavimo kilometrų, tonos pakelto metalo. Dėkoju savo auklėtinėms už jų nuostabų darbą“, – vardindamas ne tik laureates, bet ir kitas sportininkes, sakė V.Leknickas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Lietuvos sporto apdovanojimai 2023. Virgaudas Leknickas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Lietuvos sporto apdovanojimai 2023. Virgaudas Leknickas

Ir „sidabrinės" irkluotojos dėkojo jam.

„Man treneris ne tik komanda, bet dirbame ir asmeniškai. Su buvusiu treneriu jausdavau jo tėvišką ryškį, dabar tą patį jaučiu dirbdama su Virgaudu. Iš tiesų – tai treneris ir tėtis vienu metu“, – sakė D.Karalienė.

Tai buvo puikus vakaras Lietuvos irklavimui, kurio atstovai buvo girdimi per beveik tūkstančio svečių sulaukusią šventę Vilniuje.

„Labai džiaugiamės trenerio įvertinimu, labai nuoširdžiai džiaugiamės už jį. Šiek tiek pritrūko Viktorijai (Viktorija Senkutė pretendavo metų Proveržio nominacijoje), bet šis vakaras irklavimo šventė, esame dėkingos“, – pabrėžė D.Karalienė.

Kitais metais ji ir D.Rimkutė startuos ir olimpinėse žaidynėse Paryžiuje, kur pasaulio vicečempionės turės rimtų ambicijų. Kokių?

„Jei garsiai kalbėsime, neišsipildys“, – liko atsargesnė D.Rimkutė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius