-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Henrikas Žustautas: „Esu labai labai laimingas – tai didžiausias mano pasiekimas“

Kanojininkas Henrikas Žustautas prieš kelias dienas Azerbaidžane tapo pirmuoju Lietuvos aukso medalininku Europos žaidynėse. Ketvirtadienį 20-metis čempionas grįžo į Lietuvą, kur Vilniaus oro uoste buvo pasitiktas būrio žurnalistų, LTOK atstovų ir artimųjų.
Henrikas Žustautas
Henrikas Žustautas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

– Po finišo sakėte, kad trūksta žodžių. Ar dabar jau susidėliojo emocijos?

– Esu labai patenkintas, prieš varžybas gal norėjau laimėti, bet realiai galvojome, kad medalis būtų labai gerai. Po paskutinio yrio neįsivaizdavau, kurioje vietoje esu, galvojau 2-4. Tik po to pamačiau, kad pirmas, tai nežinau, neapsakomas žodžiais jausmas...

Pirmo karto, kai tapau pasaulio jaunimo čempionu, beveik neatsimenu. Stovėjau ant pakylos, adrenalinas kyla... Dabar jau šiek tiek mąsčiau, jau suvokiu. Labai sunku paaiškinti to nepatyrusiam.

– Aplenkėte šeimininką. Kokia buvo publikos reakcija?

V.Dranginio nuotr./Henrikas Žustautas
V.Dranginio nuotr./Henrikas Žustautas

– Publika, žinoma, palaikė savo sportininką, galvojau, kad nušvilps, bet viskas buvo svetingai. Žiūrovai pasveikino, viskas vyko draugiškai.

– Ar galite palyginti Europos jaunimo čempionato auksą ir šį auksą?

– Europos žaidynės, aišku, svarbesnės. Juolab kad žaidynės vyksta pirmą kartą, savotiškai įsirašiau į istoriją – pirmas lietuvis, laimėjęs auksą, ir pirmas kanojininkas, 200 metrų rungtyje laimėjęs auksą. Esu labai labai patenkintas – tai didžiausias mano sportinis pasiekimas.

VIDEO: Henrikas Žustautas parvežė Europos žaidynių čempionato aukso medalį

– Jūsų valtis ilgai keliaus į Lietuvą, spės atvykti iki Lietuvos čempionato?

– Dar nežinau, tačiau čia turiu beveik tokią pačią treniruočių valtį, tad galėčiau startuoti su ja.

– Kiek svarbus bus Lietuvos čempionatas?

– Per Lietuvos čempionatą bus atranka į pasaulio čempionatą, o per pasaulio čempionatą – į olimpines žaidynes. Labai svarbus. Lietuvos čempionate startuos visi stipriausi.

Lietuvoje dabar yra labai aukštas kanojų irklavimo lygis. Be manęs, yra Jevgenijus Šuklinas, Vadimas Korobovas, kuris pernai jaunimo olimpinėse žaidynėse buvo antras. Mes visi trys stiprūs, kartu dirbame stovyklose. Konkurencija labai padeda, jei laimi Lietuvoje, vadinasi, tikrai esi stiprus ir gali tarptautinėje arenoje varžytis dėl pirmos vietos.

– Šiemet jau pasiekėte ne vieną pergalę. Pasitikėjimas savimi yra išaugęs?

– Taip, šiek tiek jo yra, tačiau kiekvienos varžybos – nauja istorija. Visos varžybos svarbios, visur noriu laimėti – šiemet neblogai sekasi.

– Nepasisekus Lietuvos pirmenybėse gali nuplaukti ir olimpinės žaidynės. Nebaisu?

– Gali, tačiau pasaulio čempionate į olimpines žaidynes iškovoji kelialapį ne sau, o šaliai. Tad kitais metais gali važiuoti ir kitas. Šiemet svarbiausia iškovoti kelialapį, nesvarbu kuriam, o kitais metais važiuos tas, kuris bus stipriausias. Jeigu stipriausias būsiu ne aš, džiaugsiuosi už kitą ir tikrai padėsiu pasirengti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius