Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 22 /18:14

Henrikas Žustautas pasaulio čempionate užėmė penktąją vietą ir iškovojo Lietuvai olimpinį kelialapį

Milane vykstančiame pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo čempionate šeštadienį net penki Lietuvos sportininkai kovojo dėl medalių ir kelialapių į Rio de Žaneiro olimpiadą.
Henrikas Žustautas
Henrikas Žustautas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Kelialapį Lietuvai į Rio de Žaneiro olimpiadą iškovojo Europos žaidynių ir pasaulio jaunimo čempionas Henrikas Žustautas.

Ypač atkakliame vyrų vienviečių kanojų 200 m rungties A finale lietuvis finišavo per 39.105 sek. ir užėmė penktąją vietą.

Pasaulio čempiono titulas atiteko baltarusiui Artiomui Kozyrui (38.605 sek.). Sidabru pasipuošė kinas Qiangas Li (38.815), aplenkęs brazilą Isaquiasą Queirozą (38.915) ir rusą Aleksejų Korovaškovą (39.089).

„Iškovojau šaliai kelialapį į Rio de Žaneiro olimpiadą. Penkta vieta nesu labai patenkintas, nes starte negalėjau irkluoti visa jėga. Po 70 metrų pajaučiau, kad galiu greičiau irkluoti. Pradėjau vytis varžovus, bet jau nebuvo kada pasivyti. Finišavau penktas, net nežinau laiko, kiek iki medalio trūko. Antroje distancijos pusėje gerai irklavau, bet pradžioje negalėjau susikaupti nuo pirmo yrio. Bijojau startą daryti, nes atrankos plaukime atsitrenkiau į starto boksą, net valties dalį nuskėliau, tai dar didesnė baimė startuojant buvo. Nesidžiaugiu rezultatu, aišku, gerai, kad olimpinis kelialapis iškovotas“, – kalbėjo sportininkas.

„Visada norisi geriau, bet programa minimum įvykdyta – iškovotas olimpinis kelialapis. Dar prieš metus apie olimpiadą net nesvajojom. Aišku, norėjosi medalio, nes Henrikas sirgalius pripratino prie pergalių ir visos kitos vietos jų netenkina, bet penkta vieta pasaulio čempionate ir kelialapis į olimpiadą – labai geras pasiekimas“, – sakė H.Žustauto treneris Kazimieras Rėksnys.

Aurimas Lankas su Edvinu Ramanausku vyrų dviviečių baidarių 200 m rungties A finale turės plaukti net du kartus. Pirmuoju bandymu mūsiškiai finišavo septinti, tačiau finalo rezultatai nebuvo fiksuojami, kadangi sugedo starto sistema.

Geresnio rezultato pasiekti nepavyko ir antruoju bandymu. Mūsiškiai taip pat užėmė septintą vietą ir liko be kelialapio į olimpiadą.

„Pritrūko labai nedaug, tik vienos vietos. Labai gaila, kad šis kanalas Italijoje nebuvo sėkmingas. Turėsime nuraminti emocijas, susikaupti ir pradėsime rengtis kitų metų olimpiniam atrankos etapui. Tikimės, kad ten pavyks“, – sakė A.Lankas.

Jam antrino ir porininkas.  „Pritrūko ir sėkmės, o gal varžovai buvo šiek tiek stipresni. Šis sezonas buvo gan sunkus, persekiojo traumos. Jos paveikė ne kiek fiziškai, o daugiau emociškai ir galutiniam rezultatui tai turėjo įtakos. Likome pirmi “po brūkšnio”. Reikia išanalizuoti kokias padarėme klaidas ir rengtis kitam sezonui, kur vyks paskutinė atranka į olimpines žaidynes“, – kalbėjo E.Ramanauskas.

Nepasisekė ir Ričardui Nekriošiui su Andrejumi Olijniku. Jie baidarių 1000 metrų A finale visą distanciją plaukė greičiausiųjų penketuke, bet finišo tiesiojoje į priekį praleido dvi įgulas ir liko septinti – 3 min. 13.599 sek. Iki šeštos vietos, garantavusios kelialapį į olimpines žaidynes, lietuviams pritrūko 0.5 sek. 

„Kovėmės, stengėmės iš paskutiniųjų, bet buvo stipresnių varžovų. Likome per žingsnelį nuo olimpinių kelialapių. Kitais metais stengsimės dar labiau, dirbsim sunkiau ir sieksim iškovoti Lietuvai kelialapį į olimpines žaidynes“, – po finišo kalbėjo R.Nekriošius.

„Apmaudu, kai atiduodi visas jėgas ir lieki vos per žingsnį nuo svajonės – olimpinio kelialapio. Dar buvo vilties, kad būsime šešti, nes varžovus skyrė keletas centimetrų. Esame nusivylę, bet nenuleidžiam rankų ir kovosim kitais metais“, – antrino A.Olijnikas.

VIDEO: Ričardo Nekriošiaus ir Andrejaus Olijniko komentarai

Vyrų 200 m – sprinto – rungties pirmajame pusfinalio plaukime antrąją vietą užėmė ir į pagrindinį (A) finalą, kuriame bus kovojam dėl medalių ir kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro (Brazilija) vasaros olimpines žaidynes, pateko 25-erių metų baidarininkas Ignas Navakauskas.

Lietuvos sportininko, savo plaukime aplenkusio septynis varžovus, laikas – 34,857 sekundės.

Pirmas šiame pusfinalio plaukime buvo kanadietis Markas De Jonge'as (34,631 sek.), o trečias finišo liniją kirto lenkas Pawelas Kaczmarekas (35,171 sek.).

I. Navakausko rezultatas tarp 36 pusfinalio etapo dalyvių buvo antras po minėto kanadiečio, o su trečiu rezultatu į finalą tarp devynių baidarininkų pateko prancūzas Maxime'as Beaumont'as (34,893sek.).

Dvidešimtmetė kanojininkė Rūta Dagytė šeštadienį antrajame iš keturių moterų 200 m rungties pusfinalio plaukimų užėmė penktąją vietą bei sekmadienį kovos dėl 19-27 pozicijų galutinėje šios rungties įskaitoje.

Lietuvos sportininkės, aplenkusios varžoves iš Nigerijos, Argentinos, Gruzijos bei Gvatemalos, laikas - 53,228 sekundės.

Šio plaukimo nugalėtoja tapo kanadietė Laurenc Vincent-Lapointe (46,286 sek.), antrąją vietą užėmė rumunė Paula Postaru (48,983 sek.), o trečia finišavo prancūzė Eugenie Dorange (50,531 sek.).

Perspektyvios Lietuvos kanojininkės R. Dagytės rezultatas tarp 36 pusfinalio dalyvių buvo 21-as, o greičiausiai šeštadienį distanciją įveikė kanadietė Laurenc Vincent-Lapointe (46,286 sek.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius