Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į finalą po 5 metų pertraukos grįžęs A.Šidlauskas: „Šiek tiek keistos emocijos“

Juoda striuke, juoda kepurėle ir juodomis glaudėmis į neoninėmis šviesomis nutviekstą „Duba“ baseiną žengęs A.Šidlauskas pamojavo publikai, kuri sekmadienį 5 tūkst. vietų areną pavertė puspilne.
Andrius Šidlauskas
Andrius Šidlauskas / Dariaus Kibirkšties/LPF nuotr.

Iš pirmo žvilgsnio atrodė kiek kaustomas finalo įtampos, bet jis pats tai neigė.

„Visiškai nesijaudinau, net per ramiai jaučiausi, atsipalaidavęs. Prieš tai jau turėjau du startus, žinojau, ko laukti, ko tikėtis. Šiek tiek keistos emocijos, iš dalies viskas gerai“, – teigė A.Šidlauskas.

100 m krūtine finale jis finišavo aštuntas tarp aštuonių finalo dalyvių, nuotolį įveikęs per 59,80 sek.

„Šiandien vandenyje labai prastai jaučiausi – nesijautė galios ir ritmo. Tai nepasiteisinimas, man apmaudu, kad nepavyko pagerinti pusfinalyje vakar parodyto laiko, bet yra kaip yra. Reikia nenukabinti nosies, – kalbėjo 25 metų panevėžietis. – Džiaugiuosi, kad pavyko, kad esu aštuntas, patekau į finalą ir įvykdžiau vieną iš sau čempionate keltų užduočių. Aišku, norėjosi aukštesnio rezultato. Gal tai ne mano diena.“

Tai buvo antrasis pasaulio čempionato finalas A.Šidlauskui per jo karjerą.

Pirmasis buvo 2017 metais, kai būdamas 19-metis jis irgi Budapešte užėmė šeštąją vietą – tai lieka jo geriausias pasiekimas aukščiausio kalibro varžybose.

Šiame pasaulio čempionate 25 metų panevėžietis atrankoje šeštadienį pasidalino 7-8 poziciją (59,9 sek.), o pusfinalyje buvo aštuntas, svariai pagerinęs rezultatą (59,52 sek.).

Pasaulio čempionate dėl pėdos traumos nesivaržė šios rungties rekordininkas (56,88 sek.) ir olimpinis čempionas Adamas Peaty. Šiam britui priklauso net 17 geriausių visų laikų rezultatų 100 m krūtine rungtyje.

Nyderlandų plaukikui Arno Kammingai priklauso 18-asis rezultatas per rungties istoriją – 57,80, pavertęs jį antru plaukiku žemėje, šią distanciją plaukusiu greičiau nei per 58 sek.

Palyginimui, A.Šidlausko asmeninis rekordas – 59,12 sek. – nepatenka tarp dviejų šimtų geriausių rungties rezultatų.

Tačiau ne A.Kamminga, o italas Nicolo Martinnenghi 58,26 (sek.) buvo greičiausias finale.

„Prieš čempionatą ir maniau, kad laimės italas, o ne Kamminga, – sakė A.Šidlauskas. – Mačiau, kaip italas norėjo tapti čempionu.“

Suprasti akimirksniu

  • A.Šidlausko asmeninis rekordas – 59,12 sek.
  • Lietuvos rekordas – 58,96 sek. – nuo 2015 m. priklauso šiemet karjerą baigusiam Giedriui Titeniui.

Sekmadienio vakarą Budapešto baseine startuoja net keturi lietuviai: taip pat ir Rūta Meilutytė bei Kotryna Teterevkova bei Danas Rapšys.

Ar kuri irgi krūtine plaukianti tautietė gali pagerinti jo pasiekimą šiame pasaulio čempionate?

„Manyčiau, kad viena iš dviejų pateks į finalą, nes abi yra talentingos“, – prognozavo A.Šidlauskas, nenorėjęs nuspėti, kuri dabar geresnės sportinės formos.

A.Šidlauskas jau pirmadienį pasirodys 50 m krūtine atrankoje, o vėliau plauks ir 200 m krūtine.

„Dabar jaučiuosi pasirengęs gerai ir sprintui. Treneris (Žilvinas Ovsiukas) sakė, kad ir 200 metrų esu pasiruošęs gerai, grybšnis ir slinkimas geras, tad ir 200 m gali būti gerai“, – sakė A.Šidlauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius