Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į jaunimo olimpiados 50 m krūtine finalą galingai prasimušusi R.Meilutytė: „Nestresuoju“

Rūta Meilutytė galingais grybšniais iriasi pirmojo savo medalio Pasaulio jaunimo olimpinėse žaidynėse link. 2012-ųjų Londono žaidynių olimpinė čempionė sekmadienį Kinijos Nandzingo mieste vykstančiose plaukimo varžybose be vargo prasimušė į 50 metrų krūtine finalą.
Plaukikė Rūta Meilutytė Nandzinge – viena didžiausių žaidynių žvaigždžių
Rūta Meilutytė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Lietuvė antrame pusfinalyje finišavo pirma – 31,67 sek. ir 0,27 sek. aplenkė vokietę Julija Willers  bei 0,34 sekundės – trečioje vietoje likusią vengrę Anną Sztankovics. R.Meilutytės rezultatas buvo geriausias tarp visų pusfinalio dalyvių, tad finale pirmadienį ji plauks geriausiu penktuoju takeliu.

R. Meilutytė 50 m krūtine kvalifikacijoje nuplaukė per 32,11 sekundės ir laimėjo penktąjį plaukimą, o bendroje įskaitoje tarp 32-jų dalyvių buvo trečia.

Geriausia 2013-ųjų šalies sportininkė Nandzinge dėl traumos atsisakė varžytis 200 metrų kompleksiniu būdu plaukime ir estafetėje.

„Suskaudo petį, sunku plaukti peteliške, todėl teko atsisakyti 200 m kompleksinio plaukimo. Taupydami jėgas 50 m plaukimo krūtine pusfinaliui, pasitarę su treneriu, nusprendėme nedalyvauti ir estafetėje. Plaukdama krūtine skausmo nejaučiu, manau, kad viskas bus gerai. Žaidynėse dar dalyvausiu 100 m varžybose krūtine ir laisvu stiliumi“, – Lietuvos tautinio olimpinio komiteto atstovams apie savo planus ir nedidelę traumą sakė Rūta Meilutytė.

Kalbėdama apie galima jaudulį, R.Meilutytė sakė:„Nejaučių streso. Žinoma, tas jaudulys yra, kaip ir peieš kiekvieną startą. Aš esu atsipalaidavusi. Visos merginos greitai plaukia, tad padarysiu viską, kad laimėčiau finale“. 

VIDEO: Rūta Meilutytė Nandzinge po pusfinalio plaukimo

Pasaulio jaunimo vasaros olimpinėse žaidynėse Kinijoje be finalo 100 m nuotolyje krūtine liko plaukikas Paulius Grigaliūnas.

Sekmadienį pusfinalyje jis nuotolį nuplaukė per 1 minutę 3,39 sekundės ir pirmajame pusfinalio plaukime buvo septintas, o bendroje įskaitoje tarp 16 dalyvių liko tryliktas.

Greičiausiai pusfinalyje šį nuotolį plaukė rusas Antonas Čupkovas (1:00,84), Carlosas Claverie'sas (1:01,71) iš Venesuelos ir japonas Ippei Wanatabe (1:02,00).

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius