Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Kauną sugrįžusi Rūta Meilutytė: „Kiekvienas medalis labai brangus ir turi savo kainą“

Pirmadienio vakarą į gimtąjį Kauną iš Didžiosios Britanijos Plimuto miesto atostogų parskrido olimpinė čempionė, plaukikė Rūta Meilutytė. Praėjusią savaitę 17-metė Lietuvos sporto žvaigždė dalyvavo pasaulio plaukimo čempionato trumpame baseine Katare varžybose, kur laimėjo aukso ir sidabro medalius.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno oro uoste R.Meilutytę pasitiko močiutė ir tėtis. Pasaulio, Europos ir olimpinė čempionė portalui 15min.lt sakė, kad Lietuvoje viešės iki sausio, paskui grįš į Didžiąją Britaniją.

R.Meilutytė tvirtino, kad čempionatas Katare, Dohoje jai nebuvo lengvas. „Visko buvo, teko patirti ir porą traumų, bet jos nedidelės ir neturės jokio poveikio nei treniruotėms, nei kitoms varžyboms. Mes nesirengėme šiam čempionatui visa jėga, nes daugiausiai dėmesio skiriame kitą vasarą Kazanėje (Rusija) vyksiančiam pasaulio čempionatui. O šios varžybos buvo kaip dalis pasiruošimo kovoms Rusijoje. Šis sezonas išvis buvo ne iš lengvųjų“, – sakė R.Meilutytė. Būtent Kazanėje vyksiančiame planetos plaukimo čempionate bus dalijami kelialapiai į 2016-ųjų olimpiadą Brazilijoje.

Visgi R.Meilutytė pabrėžė, kad ir Katare iškovoti medaliai jai yra labai brangūs. „Kiekvienas medalis man labai brangus ir turi savo kainą. Tam, kad juos gaučiau, reikėjo įdėti daug darbo. Jie man labai daug reiškia“, – teigė plaukikė.

Dohoje trumpame (25 metrų) baseine moterų 100 m plaukimo krūtine R.Meilutytė finale iškovojo sidabro medalį, o 25 m baseine 50 m krūtine rungties finale – aukso medalį. Pastarosios rungties pusfinalyje R.Meilutytė distanciją įveikė per 28,81 sek. ir pagerino čempionatų rekordą. Iki planetos rekordo, priklausančio amerikietei Jessicai Hardy, Lietuvos sportininkei pritrūko vos 0,01 sek.

Lieutvoje R.Meilutytė gruodžio 18 – 20 dienomis dalyvaus atvirame Lietuvos plaukimo čempionate Anykščiuose. Taip pat ji lankysis „Rūtos Meilutytės taurės“ šeimų plaukimo estafečių varžybose Kauno plaukimo centre gruodžio 21 d.

R.Meilutytė sakė dar nieko nežinanti apie Kauno valdžios ketinimus kviesti ją būti Tarptautinių vaikų žaidynių, vyksiančių 2017 m. Kaune veidu ir ambasadore. „Man tai priimtina, bet kol kas dar nežinau, ar sugebėsiu tai suderinti su varžybų ir treniruočių grafikais“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius