-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kazanė 2015. 3 dienos akcentai: geležinė amerikietė, rekordų lenktynės ir sugėdinti rusų sirgaliai

Ką dar be Rūtos Meilutytės ir Julijos Jefimovos principinės akistatos antradienį išvydo 16-ojo vandens sporto šakų pasaulio čempionato žiūrovai? Tatarstano sostinėje viešintis 15min.lt žurnalistas pateikia ryškiausius trečiosios varžybų dienos akcentus.
Julija Jefimova
Julija Jefimova / „Scanpix“ nuotr.

Lenktynės. Lietuvos plaukimo sirgaliai trina rankomis trečiadienį 50 m krūtine finale regėsiantys Giedrių Titenį, o štai šios rungties favoritai kaip reikiant susikibo ne tik dėl aukso medalio, tačiau ir dėl pasaulio rekordo. Brito Adamo Peaty ir Pietų Afrikos atstovo Camerono Van der Burgho mikrodvikova tapo tikra šio čempionato puošmena. Rytinę kvalifikacinę sesiją pasaulio rekordu baigė afrikietis, o štai pusfinalio plaukime britui pavyko atsirevanšuoti ir iš naujo perrašyti viršutinę rekordų eilutę – 26,42 sek. Beje, užfiksuoti šį puikų pasiekimą britui padėjo žaibiškas reakcijos laikas – 0,59 sek.

„Scanpix“ nuotr./Adamas Peaty
„Scanpix“ nuotr./Adamas Peaty

Ambicijos. Kai varžybų informatorius pristatinėjo 200 m plaukimo laisvu stiliumi dalyvius, „Kazan Arena“ stadione įrengto baseino tribūnose netikėtai pasigirdo griausmingas „U-S-A“. Taip amerikiečiai pasveikino arenoje pasirodžiusį favoritą Ryaną Lochte. Išgirdę amerikietiškus šūksnius savo tvirtovėje, šeimininkų sirgaliai akimirką nustėro iš nuostabos. Visgi greitai susigriebus, revanšinėmis nuotaikomis kelis kartus galingai buvo užtraukta „Ro-ssi-ja, Ro-ssi-ja!“.

Neprinardė. R.Lochte kluptelėjimą plaukiant 200 m laisvu stiliumi derėtų laikyti bene didžiausia trečiosios varžybų dienos staigmena. Favoritu laikytas amerikietis netikėtai liko be medalio. Varžovai plaukė kur kas greičiau, tačiau pranašumą R.Lochte susigrąžindavo baseino galuose, kai žymiai ilgiau išbūdavo panėręs  po vandeniu. Visgi to nepakako. Paskutinėje distancijos atkarpoje varžovai aplenkė favoritą, o aukso medaliu džiaugėsi tamsiuoju arkliuku laikytas britas Jamesas Guy.

„Scanpix“ nuotr./Jamesas Guy ir Ryanas Lochte
„Scanpix“ nuotr./Jamesas Guy ir Ryanas Lochte

Dublis. Puikiai trečioji varžybų diena susiklostė Australijos komandai, o ypač moterų 100 m plaukimo nugara varžybos, kuriose Žaliojo kontinento atstovės užėmė abi aukščiausias vietas: Emily Seebohm pasipuošė auksu, o jos tautietei Madison Wilson atiteko sidabras. Kitą aukso medalį australams antradienį pelnė tokį pat nuotolį taip pat nugara plaukęs Mitchellas Larkinas.

„Scanpix“ nuotr./Emily Seebohm ir Madison Wilson
„Scanpix“ nuotr./Emily Seebohm ir Madison Wilson

Ištvermė. Ryškiausia trečiosios dienos žvaigžde tapo amerikietė Katie Ledecky. Iš pradžių amerikietė sumušė pasaulio rekordą plaukdama 1500 m (15:25,48) laisvu stiliumi, bet ilgai džiaugtis laimėjimu nebuvo kada. Po kiek daugiau nei penkiolikos minučių sportininkės laukė 200 m laisvuoju stiliumi pusfinalis, kuriame Katie užėmė šeštąją vietą ir prasibrovė į finalą. Geležinė moteris!

„Scanpix“ nuotr./Katie Ledecky
„Scanpix“ nuotr./Katie Ledecky

Svarstyklės. Pirmadienio vakarą Lietuvos rinktinės lyderių R.Meilutytės ir Giedriaus Titenio nuotaikos buvo skirtingos. Giedriui nepavyko iškovoti medalio, o Rūta nesunkiai žengė į finalą. Antradienį viskas apsivertė aukštyn kojomis. Net ir sirguliuodamas G.Titenis pasirodė puikiai ir įšoko į 50 m plaukimo krūtine finalą, o R.Meilutytė nepademonstravo visų savo sugebėjimų ir lenktynėse dėl aukso nusileido Julijai Jefimovai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rūta Meilutytė ir Julija Jefimova
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rūta Meilutytė ir Julija Jefimova

Medaliai. Po trečiosios varžybų dienos medalių įskaitos lydere tapo Australija, turinti tris aukso medalius. Po du aukščiausios prabos apdovanojimus iškovojo Prancūzija, JAV ir Didžioji Britanija, po vieną čempioną turi rusai, vengrai, švedai ir kinai. Iš viso medalius jau pelnė 20 šalių sportininkai, o Lietuva su Rūtos sidabru kartu su danais, brazilais, PAR, Naujosios Zelandijos ir Japonijos plaukikais dalijasi 10-15 vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius